Dolors Sabater i l’alcalde de Nàpols apel·len a la solidaritat internacional per alliberar el vaixell d’Open Arms

Autor

Categories

Compartir

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, juntament amb els representants de ProActiva Open Arms Òscar Camps i Ricardo Gatti, i els eurodiputats del grup GUE/NGL, Eleonora Forenza i Miguel Urbánm s’han reunit aquest matí a Nàpols amb l’alcalde de la ciutat italiana, Luigi de Magestris, amb qui han signat un manifest que apel•la a la solidaritat internacional per alliberar el vaixell de l’ONG badalonina, que es troba retingut a Sicília des del passat 18 de març a l’espera de la instrucció per part de la fiscalia italiana. Durant la trobada, De Magestris ha mostrat la seva solidaritat amb Open Arms i ha criticat a la Unió Europea per la seva política migratòria, tot fent una crida a la implicació de les “institucions democràtiques”.
Segons informa l’Ajuntament de Badalona en un comunicat, el manifest reclama “la necessitat d’una presa de posició per part de totes les institucions per reafirmar la irrenunciabilitat dels drets humans”. En aquest sentit, es pronuncia contra “el segrest” de l’embarcació d’Open Arms, i critica que s’estan “tipificant com a criminals les organitzacions i els voluntaris que salven vides”. “L’omissió de l’ajuda als qui creuen el Mediterrani sí que es podria considerar un crim contra la Humanitat”, etziben.

Durant la trobada al Palazzo de San Giacomo, que forma part de la campanya que està realitzant ProActiva Open Arms per trobar suports a Itàlia i Europa, tant Sabater com De Magestris han reivindicat el municipalisme a l’hora de defensar els drets de les persones i fer front a situacions humanitàries com la que viu actualment Europa amb les persones migrades. “La nostra tasca ha de servir perquè els estats i la pròpia Unió Europa s’adonin que els fets i manifestacions, com la que es va celebrar en el marc de la campanya ‘Volem acollir’, demanen afrontar aquesta crisi amb la màxima solidaritat i mitjançant polítiques humanes” ha explicat l’alcaldessa de Badalona.

Finalment, Dolors Sabater ha agraït la predisposició de Luigi de Maestris per abordar la situació del vaixell de l’oenagé catalana en territori italià i ha destacat “la seva solidaritat i valentia per sumar-se a un manifest que és molt dur amb el paper de la Unió Europea i que reclama polítiques que es corresponguin amb uns valors humanístics”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,383FansAgradda
2,893SeguidorsSeguir
11,549SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir