Desarticulada a Sant Roc una organització criminal especialitzada en la venda de cocaïna

0
2147

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona van liderar, el passat dilluns 11 de juliol, un dispositiu simultani a Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, el Vendrell i Calafell. Amb aquesta operació es va desmantellar una organització criminal especialitzada en la venda de cocaïna la qual actuava principalment al barri de Sant Roc de Badalona. Els investigadors van realitzar 27 entrades i escorcolls en domicilis i despatxos professionals, 20 a Badalona, 2 a Sant Adrià de Besòs, 2 al Vendrell, 1 a Calafell i 2 a Barcelona, i van detenir 46 membres de l’organització criminal. Als detinguts se’ls relaciona amb delictes de pertinença a organització criminal, delictes contra la salut pública en la modalitat de substàncies que causen un greu risc per la salut i amb el blanqueig de capitals.

Tràfic de drogues

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona va iniciar aquesta llarga i minuciosa investigació a finals de l’any 2020 que va permetre acreditar la implicació de tots els investigats en els fets delictius. Els agents van recopilar indicis que mostraven que era una organització criminal jerarquitzada i estructurada, amb una distribució clara de les funcions dels membres del grup i que es dedicava a la venda de droga, principalment cocaïna.

Fruits de les indagacions policials, els investigadors van constatar que aquest punt de venda estava actiu les 24 hores i que obtenia aproximadament uns 15.000 euros diaris de guanys per la venda de droga. D’aquesta manera, els investigadors van saber que l’organització estava formada per dos grups independents que s’havien aliat amb l’objectiu d’aconseguir beneficis importants de la venda de la droga, una branca arrelada al barri des de fa molts anys que proporcionava la infraestructura i diversos vigilants i venedors, i una altra branca de persones que eren els encarregats de proporcionar la droga que era venuda al barri.

Operatiu amb mes de 450 efectius

Davant aquests fets, el dia 11 de juliol la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona, va liderar un operatiu simultani en el qual van participar més de 450 efectius de diferents unitats de cos, el qual va permetre detenir 46 membres de l’organització i realitzar 27 entrades i escorcoll. Dins dels domicilis i despatxos, els agents van localitzar 5.012,23 grams presumptament de cocaïna, 4.059 grams de substàncies de tall, productes típics per l’adulteració i material d’embalatge i de pesatge. A més, 194.095 euros en efectiu, 6 armes de foc curtes, un rifle, una escopeta retallada i 162 cartutxos.

A més es van intervenir 12 immobles i 11 vehicles, alguns de gamma alta, a més de bloquejar comptes corrents de 15 persones físiques i 2 de persones jurídiques.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 13,14, 15 i 17 de juliol. La jutgessa instructora va decretar presó per a 11 dels integrants de l’entramat criminal, la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom