BSA s’adhereix a la iniciativa #SaludsinBulos

0
802

Badalona Serveis Assistencials (BSA) s’adhereix a la iniciativa #SaludsinBulos de l’Observatori dels Bulos de Salut a Internet. La plataforma persegueix la unió de tots els actors implicats per detectar ràpidament les mentides i desmuntar les informacions falses que circulen per les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria instantània. La finalitat–compartida per BSA- és la de millorar la qualitat de la informació de salut a la xarxa. BSA APPediatria, l’aplicació mòbil del Servei de Pediatria de l’organització encapçala aquesta iniciativa amb la secció “Que no t’enREDin”. Dins aquest nou apartat, l’equip pediàtric desmitifica, a cop d’informació audiovisual, els “bulos” i mites més populars. La desinformació al voltant de les vacunes en la salut infantil és un exemple que l’equip combat amb informació fiable, professional i propera. “Internet i les xarxes socials poden ser una font enorme de dades útils però també un risc per a la salut de persones vulnerables o sensibles com poden ser els infants i la seva salut” assegura Veronica Villarejo, infermera pediàtrica que forma part de l’equip de BSA APPediatria.

 

Aquest proper 27 i 28 de novembre representants de BSA defensaran aquesta filosofia a la major cita de salut digital estatal. Compartiran escenari al III Congrés Nacional d’eSalut amb projectes d’intel·ligència artificial, big data, gamificació, telemedicina i teleconsulta, realitat virtual, wearables, apps, blockchain, etc.

 

Convertir-se en un referent com a font oficial d’informació fiable i contrastada és un dels objectius de l’aplicació que forma part del pla de mitjans socials de l’organització –BSAlut-. “Qui millor que els propis professionals assistencials per fer arribar a la població la informació fiable, útil i de qualitat per sobre del “soroll informatiu” que qualsevol pot trobar a Dr. Google?” pregunta Maria Navarro, responsable d’estratègia digital de BSA. Per tots aquests motius, els canals de comunicació –incloses les xarxes socials- de BSA sempre compleixen amb els criteris mínims perquè la informació sanitària sigui de qualitat i, alhora, ajudar a l’alfabetizació digital de la població. Aquests criteris són, entre altres, citar les fonts de forma correcta; informar i contrastar fets sent fidels a la font; fer constar la data intentant que sigui el més actual possible; l’autoria sempre ha de ser clara i si hi ha conflicte d’interessos, aquests han de quedar manifests; i sempre, necessitem l’evidència suficient per poder emetre qualsevol consell de salut. “Davant el panorama actual es fan necessaris sistemes de validació de la informació semblant a com funciona el mètode científic i que el diferencia de la religió, les pseudociències, la mitologia o altres creences sense evidència”, segons Pilar Saura, gerent de BSA.

 

BSA fa una aposta digital

Als canals de comunicació digitals més habituals en una organització sanitària com són la intranet, el correu electrònic, la pàgina web o els butlletins electrònics, BSA ha fet aquest any una clara aposta per una estratègia digital d’acord amb el canvi de paradigma comunicatiu i les formes actuals d’informar-se de la població. I, sempre, lluitant contra l’escletxa digital perquè l’accessibilitat sigui un principi inqüestionable.

 

Amb aquest marc, neix aquest any BSAlut, el pla de mitjans socials de BSA que mitjançant diferents xarxes es comunica amb els seus públics per fer arribar la informació sobre salut i atenció social per al benefici i benestar dels usuaris. Twitter, LinkedIN, SlideShare, Flickr, Youtube, el Blog de Pediatria i la citada app de Pediatria són ja una realitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom