Badalona commemora aquest diumenge el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

0
489
????????????????????????????????????

Badalona celebrarà, amb dos actes solidaris i esportius, el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries que es commemora el 29 de febrer. L’objectiu d’aquesta diada, promoguda per l’Organització Europea de Malalties Minoritàries (EURORDIS), és donar a conèixer les malalties rares i posicionar-les com una prioritat social i sanitària.

IX Cursa Benèfica per a Malalties Minoritàries

Aquest dimarts s’ha presentat la IX Cursa Benèfica per a Malalties Minoritàries de Badalona que es correrà diumenge, 1 de març, al passeig Marítim. La prova ha estat organitzada per Plataforma Acció Badalona, l’Associació de Veïns del Turó d’en Caritg i l’Associació de Comerciants Salut alta – Pau Piferrer i amb el suport de l’Ajuntament de Badalona. Les curses de 5 i 10 km s’iniciaran a les 9.30 hores al passeig Marítim, davant de la platja del Coco. Un cop finalitzats els dos circuits s’iniciaran les curses infantils a les 11 hores. La recollida de dorsals serà, dissabte 29 de febrer, al Centre Comercial Montigalà (passeig d’Olof Palme, 28-36), de 12 a 20 hores, o el mateix dia de la cursa de 8 a 9 hores. Els diners recaptat de les inscripcions es destinaran a la Fundació Institut Ciències de la Salut IGTP Germans Trias i Pujol, Unitat de Malalties Minoritàries Neuromusculars Neuropediàtriques per l’estudi d’aquestes.

Zumba solidària

També diumenge, entre les 11 i les 13 hores, la plaça del Països Catalans acollirà una sessió de zumba solidària oberta a tota la ciutadania per lluitar contra la malaltia minoritària PKU. L’activitat està organitzada per la Fundació PKU/ ATM  amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona. La fenilcetonúria (PKU) és un trastorn del metabolisme en el qual el cos no metabolitza adequadament l’aminoàcid fenilalanina que es troba, bàsicament, a les proteïnes. L’acumulació de la fenilalanina a la sang pot causar danys cerebrals i deficiència mental, per això les persones afectades han de seguir una dieta molt estricta lliure de proteïnes d’origen animal i basada en aliments vegetals. Durant la sessió les persones que vulguin podran fer donacions que es destinaran íntegrament a desenvolupar un biosensor que permeti a les persones amb PKU mesurar individualment, des del seu domicili, els nivells de fenilalanina per poder controlar millor la seva malaltia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom