Albiol apareix als papers de Pandora per gestionar una societat a Belice el 2005

0
1753

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va rebre un poder general per gestionar una societat a Belice –un conegut paradís fiscal- l’any 2005, quan ja era un alt càrrec del PP. Segons informació que avança La Sexta i el País, aquesta societat es va mantenir activa fins al desembre de 2015, després que Albiol perdés l’alcaldia de la ciutat i després que fos el cap de llista de la seva formació a la Presidència de la Generalitat.

En concret, Albiol va rebre el document per gestionar àmplies facultats la societat “Luverne International” quan ja formava part de l’executiva popular com a secretari de política municipal. Així consta en la documentació obtinguda en els Pandora Papers, una recerca del Consorci Internacional de Periodistes de Recerca (ICIJ), en la qual han participat La Sexta i El País.
Comunicat de Xavier Garcia Albiol

En un comunicat del mateix Albiol, s’assenyala que l’any 2005, no ostentava càrrecs de govern o executiu de representació política, però llavors si era ja regidor del PP a Badalona. Segons Albiol, el 20O5, va acceptar que m’atorgués un poder d’una companyia que anava a executar projectes empresarials. El mateix comunicat assegura que aquest projecte va quedar sense recorregut i no va obtenir d’ell ni rendiments, ni increment de patrimoni, ni retribucions de cap mena. Albiol assenyala que “mai vaig fer ús d’aquest poder mercantil”. El mateix comunicat també apunta que “no existeix cap connexió d’aquest apoderament amb la meva activitat política, insisteixo, era un poder que responia exclusivament a la voluntat d’escometre projectes empresarials, però que no es van dur a terme i que mai van generar cap mena d’ingrés o increment patrimonial”, segons Albiol.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom