L’Institut Enric Borràs realitza un nou projecte Erasmus+

0
883

Aquesta setmana, l’Institut Enric Borràs està fent d’amfitrió del projecte Erasmus+ Building STEM Skills through Environmental Education. Aquest projecte va començar a posar-se en marxa el passat curs 2022-2023, en col·laboració amb Àustria i Itàlia, sent l’austríac el país coordinador.

La finalitat del present projecte és ajudar al creixement personal, social i cultural de l’alumnat. El Projecte es vertebra sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 a fi que l’alumnat pugui adoptar mesures urgents davant la degradació del medi ambient; identificar els beneficis d’un consum responsable; adquirir hàbits de vida saludables; valorar positivament la diversitat personal i cultural; detectar situacions de desigualtat i exclusió; resoldre els conflictes de manera pacífica i utilitzar els recursos digitals i tecnològics d’una manera ètica. Les situacions d’aprenentatge que realitzem a les diferents activitats mostren un enfocament competencial a partir de situacions pròximes a l’alumnat i, a més, també afegim una introducció progressiva de les eines que ens proporciona l’STEM, les quals, fins ara, no havien tingut un pes específic en l’educació.

Gràcies als projectes Erasmus+, els alumnes tenen la possibilitat de conèixer de primera mà Europa, no només pel que a l’àmbit acadèmic, sinó també al social, ja que durant una setmana conviuen amb una família d’un altre país i visiten ciutats tot immergint-se en noves cultures i realitats que els fan aprendre i ser més conscients de la riquesa del nostre continent. 

Durant aquesta setmana, la Comissió Erasmus+ del nostre centre ha planificat una sèrie d’activitats com la recepció a l’Ajuntament de Badalona per part del govern local i una posterior benvinguda de la Directora del centre, un workshop emprant impressora 3D, les visites a La Pedrera i a la Sagrada Família de Gaudí, una altra sortida al Museu de les Aigües i a la Planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, així com diferents tallers on reflexionar sobre el treballat al llarg de la mobilitat.

FOTO: Octubre 2023, alumnat i docents Erasmus+ a la platja Pont del Petroli de Badalona , intercanvi del projecte Building STEM Skills through Environmental Education.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom