La novena edició de la Jornada “Badalona emprèn, amb els joves” centrada en la sostenibilitat i la cura del planeta

0
621

Aquest dimarts 15 de novembre, el Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) acull la novena edició de la Jornada “Badalona emprèn, amb els joves”, una iniciativa que cerca el foment de la creativitat dins dels centres educatius i l’impuls del talent. Enguany, el fil conductor de les activitats programades serà la sostenibilitat i la cura del planeta.

L’objectiu de la jornada és compartir experiències i apropar als joves la informació i els recursos existents per a que puguin dur a terme les seves iniciatives i desenvolupar les competències i actituds necessàries a l’hora d’assumir reptes quan s’empren un projecte professional.

Durant el matí els assistents podran escoltar la presentació “Fem un reset a la terra”, a càrrec d’Helena Calvo responsable de projectes de sensibilització de l’empresa Too Good To Go. També es farà una taula rodona en què cinc joves compartiran la seva experiència personal i com han iniciat  el seu negoci o projecte en àmbits relacionats amb la sostenibilitat.

La jornada comptarà amb la participació de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Montornès; la segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó; i la regidora de Joventut, Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Andrea Zapata.

 

Programació: 

9.30 h: Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec de Rubén Guijarro, alcalde de Badalona

9.45 h:  Presentació “Fem un reset a la Terra”, a càrrec d’Helena Calvo, responsable de projectes de sensibilització de Too Good To Go, empresa que lluita contra el malbaratament alimentari. Calvo explicarà la filosofia win-win-win i els conceptes food-people-planet que identifiquen Too Good To Go com una empresa que aposta per donar l’oportunitat a les persones d’actuar en benefici del nostre planeta mentre en gaudeixen. Hi haurà torn de preguntes

10.45 h: Pausa

11.15 h: Presentació de cinc experiències viscudes per joves emprenedors i emprenedores

– Míriam Muniesa Garrido, fundadora de Munitas. Artesania i disseny sostenible, especialitzada en noces i esdeveniments.

– Judith Diaz Rodriguez, directora d’enginyeria del Grup Giró. Empresa d’envasament sostenible, líder en el sector hortofructícola.

– Andrea Camacho Manzaneda i Marta Josa Bordell, fundadores de l’Ovella Verda. Creació de podcasts i vídeos de divulgació sobre temes de medi ambient, biodiversitat i sostenibilitat.

– Víctor Rodríguez, cofundador d’Apexrenovables. Empresa de serveis energètics especialitzada en instal·lació i posada en marxa de sistemes d’autoconsum fotovoltaic.

– Yolanda Akpoli, cofundadora d’Unión Segundas Oportunidades. Botiga de roba de segona mà que busca l’equilibri entre economia i sostenibilitat.

 

12.15 h: Cloenda a càrrec de:

– Àlex Montornès, 1r tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID

– Aïda Llauradó, 2a tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030

– Andrea Zapata, regidora de Joventut, Participació Ciutadana i Coordinació Territorial

 

12.30 h: Actuació IMPRO SHOW, a càrrec de Planeta IMPRO

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom