La UGT defensa la diferenciació dels Consells Municipals de la Dona i LGTBIQA+

0
395

Des de la UGT consideren que hi ha diverses raons per les quals és important diferenciar el Consell Municipal de la Dona i el Consell Municipal LGTBIQA+:

1. Necessitats i problemàtiques específiques: Les dones i les persones LGTBIQA+ s’enfronten a reptes i discriminacions particulars que requereixen enfocaments i solucions diferenciades. Un consell únic podria no ser capaç d’abordar adequadament les necessitats específiques de cada grup.

2. Major representació i participació: Tenir consells separats garanteix una major representació i participació de les dones i les persones LGTBIQA+ en els processos de presa de decisions que afecten les seves vides. Això permet que les seves veus i perspectives siguin escoltades de manera més efectiva.
3. Sensibilització i visibilitat: L’existència de dos consells separats ajuda a augmentar la sensibilització sobre les necessitats i problemàtiques específiques de les dones i les persones LGTBIQA+. Això pot contribuir a combatre la discriminació i promoure la inclusió.
4. Estratègies i accions concretes: Cada consell pot desenvolupar estratègies i accions concretes per abordar les necessitats específiques del seu grup. Això permet una acció més enfocada i eficient.
5. Enfortiment de la societat civil: Els consells poden enfortir la societat civil fomentant la participació ciutadana i la col·laboració entre les organitzacions que treballen pels drets de les dones i les persones LGTBIQA+.
6. Legitimitat i reconeixement: Tenir dos consells separats pot donar major legitimitat i reconeixement a les lluites i reivindicacions de les dones i les persones LGTBIQA+.
Segons la UGT, cal diferenciar el Consell Municipal de la Dona i el Consell Municipal LGTBIQA+ permet abordar de manera més efectiva les necessitats i problemàtiques específiques de cada grup, fomentar la participació ciutadana, enfortir la societat civil i avançar en la construcció d’una societat més justa i inclusiva.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom