Inici Actualitat La Mobba serà enderrocada a finals d’any

La Mobba serà enderrocada a finals d’any

0
983
Durant el mes de juliol, segons ha anunciat el govern de Badalona, començarà el buidatge de l’antiga fàbrica Mobba, al Centre de la ciutat. De cara a finals d’any entrarien les màquones per l’enderroc. De fet, l’enderrocament serà total i afectarà les dues edificacions existents de l’antiga fàbrica Mobba. Un dels immobles està situat en la cantonada dels carrers de Colom i de Sant Isidre, i el segon dels edificis, més alt, en el carrer Dos de Maig, amb façana als carrers de Sant Isidre i d’Eduard Maristany. Tots dos es troben en un greu estat de deteriorament. Les obres tenen prevista una durada de cinc mesos i eliminaran un sostre construït de 6.011 m2. Tècnicament, una de les primeres accions a abordar serà la retirada de les cobertes de les edificacions on hi ha plaques de fibrociment amb amiant que s’hauran d’eliminar seguint els protocols establerts
Un llarg litigi
L’entrada de les màquines serà possible després que el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) publiqués el passat 9 de maig el “Projecte d’enderroc de les edificacions municipals situades entre els carrers Colom, Sant Isidre, Dos de Maig i Eduard Maristany, antiga fàbrica MOBBA”, últim requisit preceptiu per portar a terme les obres. Abans, el passat 27 de febrer, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja havia rebutjat l’últim dels recursos que s’havien interposat per evitar l’enderrocament de l’edifici. Sentència que el passat 17 d’abril va esdevenir ferma.
Propietat municipal des del 2014
L’Ajuntament de Badalona va expropiar l’any 2014 el que havia estat l’antiga fàbrica Mobba, dedicada a la fabricació de bàscules i balances. Llavors ja es va catalogar aquest espai com a zona verda, amb l’objectiu de demolir la fàbrica i construir-hi un parc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom