S’organitza una manifestació en contra de les restriccions a l’accés al monestir de Sant Jeroni de la Murtra

0
1342

“No volem cadenes” és el lema de la manifestació que tindrà lloc avui dissabte dia 10 de desembre a les 19h a la Plaça de la Vila

L’Associació d’Amics del Monestir ha convocat una concentració pacífica en la Plaça de la Vila de Badalona per protestar per les restriccions a l’accés al Monestir Sant Jeroni de la Murtra.

L’Associació d’Amics del Monestir ha decidit demanar a l’Ajuntament que posi fi a les cadenes que volten Sant Jeroni de la Murtra des del començament de la pandèmia. Una mesura que des de fa dos anys provoca perjudicis de tota mena als feligresos, voluntàries visitants i residents al Monestir, que és Bé Nacional d’Interès Cultural.

“No volem cadenes”: les demandes de l’Associació d’Amics del Monestir

A més dels perjudicis a l’entorn ambiental i per a la seguretat del parc que suposen les restriccions, la manifestació també busca establir mesures concertades amb les autoritats que permetin trobar solucions a problemes que des de fa anys amenacen amb el funcionament del Monestir i el Parc de la Serralada de Marina. Entre elles es destaquen: la falta de vigilància nocturna, l’escassa senyalització de zona restringida a la circulació de vehicles (bicicletes incloses), càmeres de seguretat o barreres amb comanament a distància.

Francesc Cruelles, president de l’Associació d’Amics del Monestir, destaca la perillositat de mantenir les cadenes. “En aquests anys hi ha hagut diversos accidents, alguns greus al voltant de Sant Jeroni, fins i tot el juny de 2021 hi va haver un incendi només a vint metres dels murs del Monestir. Al cadenat de l’entrada de Santa Coloma de Gramenet, un vehicle travessat va estar a punt d’obstaculitzar l’arribada dels bombers que hagueren de pujar pel costat de Santa Coloma, perquè les pistes des de Canyet no permeten el pas del camió de bombers”, explica Francesc Cruellas.

Què hi diu l’Ajuntament?

Des de l’Ajuntament, la regidora de Medi Ambient, Rosa Trenado, ha assegurat al nostre mitjà que “hi ha un pla d’usos aprovat per la Diputació per protegir el parc de la Serralada Marina que dictamina que els camins de la Serralada de la Marina han d’estar tancats.” Trenado també destaca la degradació de l’espai durant els darrers anys: “Abans de tenir tancat el camí, els voltants del monestir s’havien convertit en una zona de “botellot“.” La regidora ha recordat que tots els usuaris de la zona tenen la clau del cadenat i, per tant, es pot fer servir en cas d’urgència.Les dues parts, l’Ajuntament i Associació d’Amics del Monestir, ja estan en contacte per intentar arribar a un consens respecte a les demandes que es plantegen. La manifestació també la secunden les organitzacions que fan part del context social i econòmic del monestir, entre les quals es troba la cooperativa Conreu Sereny, la Fundació Catalunya-Amèrica, el Memorial Bisbe Joan Carrera i l’Àmbit de Repòs Religiós i Cultural Francesca Guell.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom