Setmana decisiva de les famílies sense plaça a l’educació pública

0
636

Setmana decisiva per a les famílies de Sense Places BDN i de moltes altres ciutats. El pròxim dia 9 sortirà la llista definitiva de places i el divendres 10 les assignacions d’aquestes, sense que cap administració hagi ofert encara cap solució ni compromís ferm per resoldre la manca d’oferta pública a la ciutat. Per aquest motiu, la plataforma ha intensificat la seva activitat i els contactes amb les administracions competents, amb l’objectiu que es resolgui el problema de la manca de places al més aviat possible. Aquest passat dimarts dia 7, es va fer efectiva una reunió al Parlament de Catalunya amb diferents grups parlamentaris amb representants de les plataformes de famílies sense plaça a l’educació pública de Badalona, Terrassa, Lleida, Tortosa i Calafell, on també van ser presents l’AFFAC. Durant la reunió amb els representants, hi van declinar l’assistència Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya i Junts per Catalunya.

Les famílies mantenen activa la campanya “#NoSocUnNúmero, tant a xarxes socials com amb l’enviament de correus electrònics a les persones de l’administració pública implicades al procés de la preinscripció i la matrícula escolar, per tal de donar visibilitat i presentar les històries que s’amaguen darrere dels números amb els quals treballen. Aquest mateix dijous dia 8 de juny, s’obrirà una nova via d’acció amb un seguit de queixes al síndic de Greuges, de forma presencial i telemàtica, ja que el col·lectiu vol remarcar “la defensa de l’escola pública, de qualitat i de proximitat“.

Finalment, la reunió més important de totes les que s’hna fet per part de les famílies Sense Places BDN, es farà pràcticament en temps de descompte. Aquest dijous, a les 15 hores, als Serveis territorials de la Conselleria d’Educació, es negociarà una solució in extremis a la manca de places d’educació pública a la ciutat. En la trobada està prevista la participació de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, el primer tinent d’Alcaldia, Alex Montornès i la segona tinenta d’Alcaldia i regidora d’educació, Aïda Llauradó, així com de la Federació FAMPAS.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom