Parlem amb l’Albert Sánchez, organitzar de la Fira Playmobil Badalona

0
2777

Els Clicks de Playmobil seran els protagonistes de la tercera fira que se celebrarà al Centre Cultural l’Escorxador de la Salut, nau-3,  amb una exposició de figures que es trobaran repartides entre diorames de col·leccions privades. Aquests estaran enfocats cap a diferents temàtiques. Serà el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre. Des del TOT hem parlat amb el seu organitzador, el jove Albert Sánchez.

-Com va sortir la idea de fer una Fira Playmobil a Badalona?

Tant jo com els meus pares portàvem molt de temps dins del món de les fires de Playmobil. Es celebraven a moltes poblacions de Catalunya, però a Badalona encara no. Com som de Badalona, vam pensar que seria una bona idea celebrar una fira sobre la nostra afició a la ciutat. A part d’això, també ens feia il·lusió organitzar un esdeveniment gràcies al qual es pogués realitzar una donació a benefici d’una entitat infantil-juvenil badalonina.

-Podríem dir que la tercera edició es de la consolidació?

Podríem dir que la fira de Badalona ja s’ha consolidat al municipi perquè portem dues edicions amb prou èxit i esperem que puguem seguir celebrant-ne més.

-Quines novetats hi trobarem?

Enguany com a novetat tenim un recull de diorames diferents als d’anys anteriors. Com cada any, un d’ells en especial estarà dedicat a una festivitat o emblema de Badalona. A part, podrem trobar altres magnífics diorames de fantasia, western… També oferirem nous tallers per als visitants de la fira.

-També hi ha un apartat solidari, no?

Com cada any, fem una donació a una entitat infantil-juvenil de la ciutat. Per tant, amb el bo d’ajut dels visitants podem efectuar aquesta donació, una donació feta per Badalona. Enguany donarem aquests diners a a TDAH Badalona (Transtorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat). A part d’aquesta donació, també farem un recapte d’aliments que seran donats a l’Associació d’amics del Gorg-Mar. Per a cada quilogram d’aliments no peribles (llegums, pasta, llet…) donarem un tiquet per entrar en un sorteig de Playmobil.

-D’on ve el públic que ve a la Fira?

El públic de la fira és majoritàriament de Badalona, tot i que també tenim públic de l’àrea metropolitana de Barcelona. També una part del públic són col·leccionistes i aficionats als Playmobil que recorren totes les fires de Catalunya.

-Fa gairebé 40 anys que van arribar els primers Playmobil. Creus que encara estan de moda?

Els Playmobil segueixen estant de moda i és una de les joguines del moment. Un exemple molt clar són els aparadors de les botigues de joguines i centres comercials al nadal quan s’omplen de caixes blaves de Playmobil i les nenes i els nens les demanen.

-I els nens d’ara juguen amb Playmobils com abans? 

La joguina ha canviat molt si comparem l’actualitat amb el passat. El “click” o figura tenia com a principal objectiu desenvolupar la imaginació dels més petits. Per això, en els inicis una mateixa figura servia com a indi, obrer o cavaller medieval. En canvi, actualment podem veure un munt de figures diferents, cadascuna adequada a cada temàtica. Està clar que la joguina ha hagut d’evolucionar amb el pas del temps i adaptar-se a les tecnologies d’ara. Per exemple, quan va sortir el primer camió de bombers no tenia llums i la sirena era una campana metàl·lica. La meva generació va poder gaudir d’un camió amb llums de veritat. Actualment els camions tenen llum i so.

-Hi ha molta aficció pels Playmobils a Catalunya?

 A Catalunya hi ha una gran aficció pels Playmobil. De fet, al territori català es celebren moltíssimes fires de Playmobil. Això és un símbol de que aquesta joguina està molt de moda i gaudeixen moltes famílies amb ella.

-Que té un Playmobil que no té un lego, per exemple?

Aquesta és una pregunta difícil de respondre perquè el Lego sempre s’ha considerat el bàndol contrari de la Playmobil. En comparació amb el Lego, el Playmobil és una figura amb la qual un infant pot jugar sense cap tipus de problema perquè tenen una gran resistència. La joguina també és molt més gran, fet que facilita jugar-hi amb ella. Es pot resumir que el Playmobil és una joguina que ajuda molt als nens i nenes a jugar amb ella. Tot i això, ambdues joguines tenen beneficis i inconvenients.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom