Aquest diumenge, ‘La tardor al Jardí de les Ciències’

0
865

Aquest diumenge 21 d’octubre, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, de les 11.30 a les 13.30 hores, es farà una activitat adreçada al públic familiar anomenada “La tardor al Jardí de les Ciències”. L’activitat es basa en l’observació de com la natura es transforma i es prepara per a l’hivern. Durant el matí també es plantaran en diferents indrets, com per exemple la feixa del Jardí de les Papallones, plantes brassicàcies (de la família de les cols) i altres vegetals que s’adapten a les baixes temperatures.

La jornada servirà explicar a les persones que participin de l’activitat els vegetals que s’hi planten a Jardí de les Ciències i al Jardí de les Papallones i quina utilitat tenen per a les persones, ja que són indrets que recullen una mostra d’espècies que, al llarg de la història, s’han utilitzat per diferents usos: plantes de conreus extensius com el blat o la vinya; plantes d’ús industrial no comestibles, com l’espart o el lli; conreus d’horta de varietats tradicionals de la zona o varietats poc conegudes. També hi ha plantes medicinals com la matafaluga o la camamilla. Aquestes mostres expliquen la seva relació amb la història passada i actual, connecten l’agricultura amb la ciutat i, alhora, esdevenen un espai educatiu on poder aprendre i experimentar amb l’entorn.

També, a la glorieta la Jugatecambiental, de les 11.30 a les 13.30 hores, hi haurà un munt d’activitats lúdiques no guiades de caràcter familiar i on aquest diumenge es farà un taller creatiu on es pintarà amb materials comestibles com ara vi, cafè, cúrcuma i altres tintures d’origen alimentari. El punt de trobada de les activitats serà la glorieta de la Jugatecambiental.

Per realitzar aquesta activitat no és necessària la inscripció prèvia i només cal anar a la glorieta per informar-se’n.

Aquestes activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’activitat al Jardí de les Ciències anirà a càrrec d’Aloc (Associació per l´estudi de la flora i de la fauna a la mediterrània) i la Jugatecambiental va a càrrec de l’Obrador de la Riera.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom