Parlem amb l’Alba Gordo, capitana del Seagull i pregonera de les Festes de Maig

0
3179

“Puc avançar que durant el pregó farem una reinvidicació de la dona al món de l’esport” 

Manel Exposito

Pocs dies abans de començar les Festes de Maig, el TOT Badalona ha parlat amb la capitana del Seagull, l’Alba Gordo, representant l’equip, i serà una de les encarregades del pregó de les Festes badalonines. Parlem amb Gordo just després d’un entrenament al Nou Estadi Municipal de Montigalà.

Com vau rebre la notícia que serieu les pregoneres de les Festes de Maig 2021?

Ens ho van comunicar des del club, i després va comunicar-ho el mateix Ajuntament de Badalona. Ens va fer molta il·lusió a totes perquè era una cosa que realment no ens esperàvem.

I que signfica per vosaltres ser les pregoneres de les Festes de Maig?

Crec realment que és un premi al sacrifici que hem fet durant molts anys, treballant molt intensament, i que han donat molts fruits en un club com el Seagull.

En l’àmbit de Badalona us sentiu recolzades i valorades?
(riu..) Sí i no. A vegades si ens hem sentit recolzades, com per exemple quan vénen a l’Estadi en un partit i ens donen suport, però d’altres vegades no veiem això. Creiem que segueixen donant més suport al futbol masculí que a favor del futbol femení.

Creieu que els mitjans de comunicació us donen prou suport i difusió?

Hi ha mitjans de comunicació que ens donen molta difusió, com per exemple els mitjans locals de Badalona, però més enllà de la ciutat no crec que ningú ens conegui molt, la veritat…

Heu pensat ja que direu al pregó d’aquest divendres al Zorrilla?

Ja tenim una idea. Puc avançar que serà una reinvidicació del futbol femení i també del paper de la dona en el món de l’esport i fora.

Com veus el futbol femení d’aquí a 10 anys?

A mi em quedarà ja una mica lluny!, però crec que el futbol està millorant i també és una realitat que en poc temps hem fet entre totes un gran pas. Ara potser queda fer un pas, però anem en bon camí… Per exemple, jo quan vaig començar érem quatre equips, i ara gràcies en part a la visibilitat d’esports com el futbol, hi ha molts més equips. A falta més suport econòmic i també patrocinadors.

Una mica d’història del Club Esportiu Seagull 

El Club Esportiu Seagull BDN va iniciar la seva trajectòria en l’àmbit del futbol femení l’any 1997, quan un grup d’atletes d’aquest club esportiu, fundat l’any 1993, van voler compaginar l’atletisme amb el futbol. Des de llavors aquest club, íntegrament femení, ha anat creixent fins al punt de tenir equips de futbol base en diferents categories, des de benjamí fins a sènior. Les jugadores del primer equip competeixen aquesta temporada en el grup D de la categoria Reto Iberdrola, i disputen els seus partits a l’Estadi Municipal de Badalona, a la Travessera de Montigalà. Les “gavines”, com són conegudes popularment les jugadores del Seagull, destaquen pels mèrits esportius aconseguits, i a més a més, pel seu compromís amb la igualtat al món de l’esport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom