Parlem amb el director del Festival Filmets, el badaloní Agustí Argelich

0
1780

“El públic té ganes de veure cinema a la pantalla gran” 

Malgrat l’actual situació sanitària, el Festival Filmets comença aquest divendres, gran part però via online, tal i com expliquem en aquestes pàgines del TOT. Hem conversat amb el director del festival, Agustí Argelich, sobre l’edició d’enguany.

Finalment, Agustí, heu aconseguit celebrar Filmets, això sí, amb restriccions, tot i que semblava difícil en un principi. 

Tenim molta il·lusió i una gran programació, afortunadament. Un dels avantatges que el Festival se celebri a la tardor és precisament això, que sota unes condicions es pot portar endavant, com ha estat el cas també del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià o el de Sitges aquí. Durant el primer semestre de l’any a Catalunya es van suspendre gairebé tots els festivals i ens sentim afortunats. A més, el públic té ganes de veure i d’anar al cinema, de poder gaudir de les pel·lícules en una gran pantalla. 

Quines són les novetats principals de l’edició d’enguany?

La principal novetat és aquest format híbrid del festival i, per tant, hi haurà poques sessions presencials. A causa de la pandèmia, ha estat molt difícil per alguns autors/es acabar de rodar les pel·lícules o editar-les, però finalment estem molt satisfets dels resultats. A més, enguany tots els curts en competició es podran visualitzar gratuïtament a la plataforma festhome. Així tothom podrà veure també el palmarès excepcional d’aquest darrer any. 

Quants/es directors/es badalonins/es teniu en aquesta edició?

Aquest any hi ha 2 curts d’autors badalonins que estan en competició oficial. Una dada molt important perquè ens fa veure que cada cop hi ha més produccions locals i que es roda cinema a Badalona. Això també ens fa recuperar una mica la història el festival que, com, ja saps, no es deia Filmets en un principi i va començar l’any 1972 en un format molt petit i independent.  

 Podem dir algun punt positiu d’aquesta pandèmia que haurà portat a Filmets?
El fet d’haver de canviar l’estructura del festival perquè tingui sessions presencials i onlines, ens fa arribar a més persones i accedir a més públic. Alguns dels curts podran veure’s a tota Espanya i aquesta és una manera d’ampliar Filmets de manera gratuïta. Alguns festivals ja ho feien i nosaltres ens hem hagut de reinventar aquest any per la pandèmia.  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom