Nova programació dels teatres municipals de Badalona

0
1914

Els teatres municipals de Badalona –Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante– ja tenen a punt la nova temporada que anirà de setembre a desembre de 2022. L’equip de Badalona Cultura ha plantejat una nova temporada amb un fort accent teatral i musical. Una programació pensada per a tots els públics que inclou, com sempre, a més de grans èxits teatrals, propostes de teatre familiar i creacions de companyies locals.

El tret de sortida serà el divendres 23 de setembre amb un dels títols més internacionals de la dramatúrgia contemporània catalana, L’oreneta, protagonitzada per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz. Entre la comèdia i el drama bascularan aquesta i les successives obres de la temporada, apostant, també, moltes d’elles, per un caràcter compromès i reivindicatiu.

A aquest primer gran èxit de la temporada la seguiran, durant el mes d’octubre, l’original adaptació shakespeariana de Macbeth de Jordi Oriol, La mala dicció; i l’epopeia íntima i social sobre l’envelliment, la dependència i les cures de Victoria Szpunberg, El pes d’un cos. El novembre serà un mes de monòlegs teatrals, un a tres veus al Teatre Margarida Xirgu sobre la soledat, M’hauríeu de pagar, de Jordi Prat i Coll; i un soliloqui de Blanca Portillo al Teatre Zorrilla amb Silencio, de Juan Mayorga. El showman Marcel Tomàs, acompanyat de la big band de la Girona Jazz Project, donarà el toc d’humor musical amb el gran show jazzístic Els colors de Duke Ellington. La comèdia dominarà el mes de desembre. Tindrà un caire més dramàtic a Monopoli, de Mar Monegal; esbojarrat a Una teràpia integral, de Cristina Clemente i Marc Angelet; perspicaç en el monòleg teatralitzat d’Alex O’Dogerthy, Imbécil; i satíric en l’auca ecologista sobre l’emergència climàtica de La Calòrica, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda.

Teatre de proximitat

La programació de proximitat continuarà sent un dels eixos del programa d’arts escèniques. Les formacions badalonines Les Badiu i Màgic Empenta, en el marc del programa “Badalona a escena”, presentaran al mes de novembre al Teatre Margarida Xirgu i al Teatre Blas Infante, respectivament, les seves últimes creacions: Nunca digas de este culo no comeré per part de Les Badiu i Tempus Fugit per part de Màgic Empenta. També estaran presents la Banda Simfònica de Badalona, que continuarà portant la seva simfonia al Zorrilla amb el tradicional Concert de Santa Cecília; i la big band de l’Escola Moderna de Badalona, que presentarà al Teatre Margarida Xirgu un projecte renovat que integra una nova generació de joves músics.

Tancaran la temporada, durant les festes nadalenques, dues propostes pensades per anar al teatre amb tota la família. El divendres 23 de desembre l’Orquestra Simfònica Sant Cugat portarà a Badalona el tradicional Concert de Nadal de Valsos i Danses; i el dimecres 4 de gener, la companyia Circ Pistolet arrencarà el nou any amb l’espectacle d’alt voltatge Potser no hi ha final, un retorn al circ tradicional però d’una manera moderna a ritme de rock.

 

 

ESPECTACLES FAMILIARS

Repartits al llarg de tota la temporada, les famílies badalonines podran gaudir de quatre espectacles familiars molt originals i de gran qualitat: Tot esperant en Will de la companyia Egos Petits, Maquinaigües de la companyia badalonina La Tresca i la Verdesca, Las Cotton de la companyia Anita Maravillas i, tancarà el repertori familiar, el diumenge 18 de desembre al Teatre Margarida Xirgu, l’espectacle Sóc una nou de la companyia ZumZum Teatre.

FILMETS

Del 21 al 30 d’octubre el Teatre Zorrilla acollirà la 48ª edició del Festival FILMETS de Badalona. Una edició que reprèn el format exclusivament presencial i recupera l’esperit de sempre oferint projeccions diàries al Teatre Zorrilla en sessions temàtiques.

Les entrades continuaran sent d’accés lliure, però les persones que hi vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament al web www.festivalfilmets.cat.

TALLERS DE TEATRE

El pròxim mes d’octubre començarà un nou curs dels Tallers de teatre al Teatre Zorrilla. Les inscripcions per als quatre cursos d’edat (de 10 a 12 anys, de 13 a 15, de 16 a 18 i de majors de 18) ja estan obertes a través del web www.teatrezorrilla.cat/tallers-de-teatre. I romandran actives fins a exhaurir places.

CINEMA AL TEATRE MARGARIDA XIRGU

El Teatre Margarida Xirgu consolida la seva oferta cinematogràfica mantenint els tres cicles de cinema: el Cicle Gaudí i el cicle de cinema documental Docs Del Mes els dimecres a les 20 h de la tarda, i el cicle de cinema familiar, Pack Màgic, un diumenge al mes a les 12 h del matí (tret de l’última sessió que serà el dimecres 28 de desembre).

VENDA D’ENTRADES I ABONAMENTS

Les entrades es podran comprar a partir de dilluns 25 de juliol al web www.teatrezorrilla.cat i es continuarant venent exclusivament per Internet.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom