Miradors de Badalona, la ciutat amb uns altres ulls

1
3768

Badalona és una ciutat de mar, però també de muntanya. Dins del terme municipal hi ha diversos cims, com la Coscollada de l’Amigó (464m), el Turó de les Maleses, (462m) o bé el Turó del Fra Rafael (413m) tots situats a la Serralada de Marina. Pujar a les petites muntanyes badalonines ens permet veure la ciutat a vista d’ocell des d’un bon grapat d’indrets de l’espai públic que, a vegades sense ser-ho, esdevenen miradors magnífics del nostre entorn. Durant els darrers mesos, és evident, ha fet descobrir per a molts ciutadans aquests miradors de ciutat. El confinament comarcal ha fet que molts passegin per camins i corriols del barri de Canyet i decideixen pujar a la Creu de Montigalà, acostar-se al monestir de Sant Jeroni de la Murtra o bé fer la ruta de les ermites de Badalona. Des del TOT hem volgut mostrar-vos alguns dels millors miradors per veure la ciutat amb uns altres ulls.

Mirador des de la Creu de Montigalà

De tota la vida, molts badalonins i badalonines pugen a la Creu de Montigalà per respirar una mica d’aire. Tot i que la Creu es troba en un estat molt decadent, les vistes són impressionants sobre Badalona, tant la ciutat com la zona de Sant Jeroni. La Creu de Montigalà, va ser col·locat per les Festes Constantinianes de 1913, que commemoraven l’Edicte de Milà de 313.

Vistes des del Turó d’en Boscà 

El Turó d’en Boscà és una muntanya de 198 metres. Es troba entre les valls de Canyet i de Pomar, a l’oest del Mas Boscà, que li va donar el nom. En el cim del turó i els seus vessants es va trobar un poblat ibèric que data del segle IV aC, que va ser habitat per la tribu dels laietans. Des d’aquí també podem contemplar la ciutat, des d’un camí que surt des de la carretera de Can Ruti.

Paronamiques des de la ruta de les ermites
Una bona excursió per la Serralada de Marina és fer la ruta per les Ermites de la Vall de Betlem: Sant Onofre, Sant Climent i La Miranda. La ruta arriba als 3,5km i pot fer-se per diversos camins. Des d’aquí, podem observar una de les millors paronímiques de Badalona, i veure com si fos un pessebre, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Altres miradors de la ciutat
A part d’aquests miradors proposats, n’hi ha altres per veure Badalona amb uns altres ulls. Des del parc de les Bateries a Montgat, passant pel Turó d’en Caritg o al capdamunt del barri del Mas Ram són miradors que ens ofereixen unes vistes per poder contemplar, badar, amb la imatge que ens ofereix la ciutat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom