Més de 1.300 escolars de segon de primària participaran al Badaplatja

1
789

Uns 1.320 nens i nenes de segon de primària de diverses escoles de Badalona participaran en el Badaplatja (una activitat lúdica que consisteix en diverses accions i jocs motrius que es fan a la sorra de la platja) que es farà des d’aquest dilluns, 4 de juny, fins divendres, dia 8, de 9.30 a 12.30 hores, a la platja dels Pescadors de Badalona.

El Badaplatja és la cinquena i darrera activitat que tanca la dinovena edició del Badasport en el qual hi han participat 6.450 alumnes de primària , uns 400 més que el curs passat, de 34 escoles (Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra, Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salvador Espriu, sant Domènec Savio-Salesians, Sant Jordi i Ventós Mir):

El Badasport és una iniciativa que promou la pràctica esportiva a través de cinc modalitats i la pràctica de jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports com el corfbol i l’atletisme, així com de proves d’orientació en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a la platja. Aquestes són les cinc modalitats del Badasport: Badatletisme, Badacorfbol, Badaorientació, Badajoc i Badaplatja.

Objectius del Badasport 2017-18

Els objectius dels organitzadors del Badasport són:

• Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l’habitual.

• Gaudir de l’activitat física.

• Apropar els nens al món d’un esport mixt.

• Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.

• Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.

• Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d’ajuda al company, de formar part d’un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.

• Facilitar la relació del nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport.

• Promoció de l’ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l’oposició i la cooperació/oposició.

• Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.

• Elaboració i compliment d’un codi de joc net.

• Estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

• Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d’utilització satisfactori del temps de lleure.

• Iniciar una nova activitat, com a prova pilot, per a nenes i nens de 1r de primària.

El Badasport 2017-18 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de bitlles catalanes Termites, l’Institut Barres i Ones, el Club Korfbal Badalona – La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, Voluntaris de Badalona i els programes Thao i Fem Salut, entre altres.

1 COMENTARI

  1. Si todo muy bonito hasta que tenéis que dejar en sus casas a niños con discapacidad por no hacer actividades fuera de la arena.. un aplauso para vosotros

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom