Màgic reivindica que és un espai segur

0
1897

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i Maria Oliver, gerent de l’empresa familiar +DCONTI, han  visitat aquest divendres el Centre Comercial Màgic Badalona, juntament amb la gerència del centre i diversos  operadors del centre, per tal de posar de manifest el malestar i perjudici causats al sector per les  mesures del Pla d’Obertura Progressiva aprovat pel Procicat.

L’alcalde de Badalona ha volgut mostrar el seu suport assegurant que el fet de poder comptar amb  mesures per a la limitació de l’aforament i amb una gran superfície de venda fa que els centres  comercials siguin espais segurs i controlats, segons l’alcalde la mesura de mantenir tancats els  centres comercials és “il·lògica” i “incomprensible”. Ha fet un recorregut pel centre comercial per  comprovar la normativa de la seguretat i higiene, així com les mesures de protecció. “Que un espai  tan ampli amb un sistema de ventilació espectacular continuï tancat evidencia que es desconeix la  realitat d’aquests espais”. L’alcalde ha definit la imatge del centre actualment com “desoladora” i  demanarà a la Generalitat que els centres comercials que compleixin les condicions sanitàries necessàries puguin obrir durant la primera fase del pla d’obertura progressiva.

Conrad Soler, gerent del Centre Comercial s’ha mostrat sorprès de l’ajornament de la reobertura a la  segona fase del Pla d’Obertura Progressiva i més el context d’entrada a la campanya de Nadal. El  sector dels centres comercials es reivindica aquests espais com a espais segurs, donat que no hi ha  hagut cap contagi des de la seva reobertura el passat 7 de juny. A més, posa en valor la inversió de  milers d’euros en mesures de protecció per tal de complir la normativa de seguretat i higiene millorar  l’experiència de visita dels clients.

Des del Màgic Badalona es vol destacar que els centres comercials també son comerç de proximitat  donat que bona part del teixit comercial l’integren petites i mitjanes empreses. Soler ha destacat  també que en condicions normals la campanya de Nadal suposa un 30% de les vendes anuals i  l’ajornament fins, com a mínim, el 7 de desembre de l’obertura parcial dels centres pot suposar la  destrucció de llocs de treball.

Maria Oliver, gerent de l’empresa familiar +DCONTI, compta amb 13 botigues, de les quals 10 en  centres comercials, ha explicat que és molt complicat gestionar la situació d’incertesa i que el fet de  no poder planificar amb garanties el període de Nadal pel sector del retail condiciona el manteniment  de molts llocs de feina, directes i indirectes, i el consum de les famílies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom