La ciutadania de Montgat escull els 15 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2022

0
1696

El passat dimarts 19 de juliol es va celebrar a Montgat el taller participatiu per decidir les propostes finalistes dels Pressupostos Participatius 2022. Durant el taller participatiu, obert a tota la ciutadania, les persones que hi van participar van seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran a votació popular en el marc de la convocatòria de Pressupostos Participatius 2022. Enguany, l’Ajuntament ha fet una reserva de 122.600  € en el pressupost municipal perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar.

15 projectes finalistes aniran a votació

Durant la jornada dels Pressupostos Participatius que es va celebrar el passat 19 de juliol, els veïns i veïnes que van participar en una dinàmica de debat per escollir les propostes finalistes, van elegir 15 actuacions finals que formaran part de la votació popular d’entre les 28 propostes que, prèviament, van ser validades pels serveis tècnics municipals -d’entre les 102 propostes ciutadanes presentades en la fase inicial-. Amb tot, la relació de propostes distribuïdes per àrees que passen a la votació final és la següent:

Infraestructures i via pública

– Arranjament dels elements de la zona de pràctica esportiva de la platja de les Moreres.

– Condicionar la pista de bàsquet Cola Cao. S’instal·larà una tanca mur de malla per evitar la caiguda de pilotes a l’Av. del Turó.

– Substituir el mobiliari urbà de la riera Sant Jordi. Se substituirà les boles per cadires.

– Reordenació del parc infantil de la plaça dels Segadors. S’incorporaran més zones de joc eliminant la part pavimentada.

– Millorar la il·luminació de la plaça dels Segadors.

Mobilitat

– Reparar els sots del pàrquing de l’estació de Rodalies de Montgat Nord.

– Arranjar l’aparcament de la zona esportiva (davant del Poliesportiu municipal).

– Millora de l’accessibilitat de l’Av. Mediterrània.

– Millorar l’espai adjacent a la passarel·la que travessa l’autopista C-31 entre el Turó i les Vilares.

– Millorar els passos soterrats d’accés a les platges i millora de l’enllumenat.

Equipaments

– Millora dels vestuaris del camp de futbol municipal.

– Millora d’il·luminació perimetral exterior de l’escola Norai.

– Instal·lació de tendals per fer ombra a l’escola Norai.

– Creació de zona d’ombra al pati de l’escola Sant Joan. Construcció d’una pèrgola de fusta de plantació d’elements vegetals perquè formin una cobertura vegetal que doni ombra a la primavera i estiu.

– “Condicionament climàtic” de l’escola bressol Els Montgatets. Construcció d’una pèrgola de fusta de plantació d’elements vegetals perquè formin una cobertura vegetal que doni ombra a la primavera i estiu.

Ara, un cop els veïns i veïnes han seleccionat les propostes ciutadanes finalistes que se sotmetran a votació del 16 al 26 de setembre, l’Ajuntament durà a terme una campanya informativa dels projectes finalistes a través dels diversos canals de comunicació municipals. A la votació hi podran participar totes les persones empadronades a Montgat majors de 16 anys. La votació es realitzarà de forma per internet a través de la plataforma participa311-montgat.diba.cat i als punts de votació presencial que s’habilitaran al vestíbul de l’Ajuntament i a la Biblioteca Tirant lo Blanc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom