Els centres oberts denuncien una emergència social a Badalona

0
3078

Els centres oberts de la ciutat han emès un comunicat públic on denuncien que Badalona viu una autèntica emergència social a causa de la crisi del coronavirus. En el comunicat, els centres oberts asseguren que s’estan repartint més de 1.500 àpats a famílies vulnerables per diverses entitats de la ciutat només per passar aquest cap de setmana. Les entitats signants; Casal dels Infants, Fundació Ateneu de Sant Roc, Fundació Carles Blanch, Fundació Germina, Fundació Salut Alta i la Cooperativa ISOM volen alertar:

• Que l’emergència social derivada de la crisi de la COVID 19 està colpejant Badalona amb molta intensitat. Hem detectat un creixement exponencial de la demanda de serveis bàsics (alimentació, habitatge, educació) per part de centenars de famílies de tota la ciutat. Aquesta situació és especialment greu pels col·lectius que ja eren sensibles: persones grans sense suport familiar, famílies vulnerables, infants i joves a càrrec i persones sense llar.

• Els Centres Oberts estem cobrint, amb finançament privat, serveis bàsics d’una part important de la població.

• Veiem amb preocupació la manca d’implicació de totes les Administracions i de lideratge institucional de l’Ajuntament de Badalona en l’organització assistencial d’aquestes famílies vulnerables i moltes d’altres. Constatem la incapacitat política per donar una resposta ràpida i coordinada a la crisi.

• Han aparegut xarxes ciutadanes de suport comunitari, com la Xarxa Solidària de Badalona, que també estan desbordades per la demanda d’ajuda.

• Les persones voluntàries i professionals de totes aquestes accions d’ajuda treballen amb equips de protecció que NO han arribat de l’administració sinó de les mateixes entitats.

Els centres oberts demanen que el lideratge polític de l’Ajuntament de Badalona, sigui qui sigui qui governi a partir de les properes setmanes. A més, demanen l’aplicació d’un pla d’emergència social immediat a la ciutat. Els centres oberts asseguen, en aquest comunicat, que tenen detectades moltes necessitats i tenen propostes d’acció. 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom