El ple telemàtic accepta la renúncia d’Álex Pastor com alcalde

0
2400

De pur tràmit. Així ha estat el ple convocat aquest dissabte al matí per prendre coneixement i acceptar la renúncia d’Álex Pastor com a alcalde de Badalona. Aquest ha estat un pas previ i necessari abans de celebrar el ple d’investidura del nou alcalde o alcaldessa de la ciutat, que serà dimarts 12 de maig, després de Sant Anastasi. El ple s’ha fet via telemàtica i al saló de plens només hi havia l’alcaldessa accidental, Aïda Llauradó i un representant de cada grup municipal, a més de la secretària municipal. A part del punt on el ple formalitzava la dimissió de Pastor, la sessió ha aprovat ajudes econòmiques d’especial urgència adreçats a persones que tenen un contracte de lloguer del seu habitatge habitual. A més, el ple ha aprovat altres mesures, relacionades amb l’actual situació, com per persones afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació o bé autònoms que han cessat o disminuït la seva activitat. El ple ha aprovat altres dictàmens relatius a l’aprovació de reconeixements de crèdit de factures.

Ronda de valoracions polítiques un cop ha acabat el ple d’aquest dissabte 

Un cop s’ha acabat el primer ple telemàtic de la història de Badalona, tots els grups municipals han atès, també via telemàtica, a la premsa. La primera ha estat l’alcaldessa accidental, Aïda Llauradó d’en Comú Podem. Llauradó no s’ha mullat sobre qui ha de seure a la cadira d’alcalde o alcaldessa. En Comú Podem aposta per un govern d’esquerres, però no s’han decantat de qui l’ha de liderar, si Guanyem o el PSC. Llauradó ha destacat que “ara no és el moment de debatre qui ha de ser alcalde, sinó de quin model ha de governar la ciutat”.

Per la seva part, el regidor del PSC, Rubén Guijarro, ha realitzat un vídeo, minuts abans del ple, on assegura que els socialistes badalonins no donaran suport a Xavier Garcia Albiol ni a Dolors Sabater. Els socialistes, com han anunciat durant els darrers dies, aposten per un govern d’unitat, però Guijarro ha assegurat que ni el PP ni Guanyem volen pel seu “afany de cadira”. El PSC aposta, segons diu, per nous lideratges, per parlar amb tothom, apostant per un govern sòlid, i no posaran cap línia vermella per negociar, només amb els noms d’Albiol ni Sabater. Guijarro no comparteix tampoc un escenari amb Guanyem repartint l’alcaldia. El regidor del PSC, també ha assegurat que Aïda Llauradó sigui el lideratge que Badalona necessita.

Per la seva part, Xavier García Albiol ha volgut agrair al govern municipal que les propostes dels populars, en diversos punts de l’ordre del dia d’aquest ple, han estat acceptades. Pel que fa al ple d’investidura, del dia 12, Albiol no descarta anar al darrer minut, com va passar el juny del 2018 i 2019, per saber qui serà l’alcalde o alcaldessa. Albiol ha assegurat que la ciutat “no està per experiments” i s´ha mostrat molt preocupat per la situació social i econòmica que deixarà aquesta crisi del coronavirus. El regidor popular ha anunciat que presentaran la seva candidatura i que estant preparats per governar des del minut 1.

La regidora de Guanyem, Dolors Sabater, ha lamentat que el ple d’aquest dissabte ha arribat “coix”. Per Sabater “aquest ha estat el primer ple després de l’estat d’alarma i ens hem trobat en una sessió amb molta manca d’informació, com saber el romanent del pressupost de 2019 per conèixer quants diners té l’Ajuntament per fer front a la crisi que arriba”. Sabater ha parlat també de l’actualitat política. La líder de Guanyem ha assegurat que només hi ha dos models possibles, o govern de progrés o govern de dretes. Per Sabater, l’escenari no és el mateix que fa un any i ara serà el PSC que farà que Albiol pugui ser alcalde. Guanyem ha proposat un procés de negociació amb totes les forces, menys el PP. La proposta de Guanyem, diu que no farà una negociació a través dels mitjans de comunicació. Sabater ha recordat que des del mes de febrer ja van alertar que la maquinària i bloqueig municipal ja fa temps que està aturada i per aquest motiu Badalona necessita un govern fort i de progrés urgent. Sabater ha descartat votar el candidat del PSC, Rubén Guijarro i ha tornat a dir que els socialistes no “poden tornar a liderar l’alcaldia de la ciutat”.

Des d’ERC, Àlex Montornès ha reconegut que el ple d’aquest dissabte hauria d’haver estat més ambiciós i haver portat més mesures socials. En el terreny polític, i de cara al ple d’investidura, Montornès ha explicat que l’únic escenari possible per ells és que Dolors Sabater sigui la candidata d’ERC. De fet, Montornès ha recordat que la formació va presentar-se amb Guanyem sota la coalició de la “Badalona Valenta”. Montornès tampoc veu un escenari amb el PSC, En Comú Podem i ERC, sense Guanyem al govern. Per ERC, ara toca seure en una taula i començar la negociació. “No podem bloquejar Badalona amb la política del tweet”. ERC considera que ara només toca seure en una taula i començar a treballar per teixir un nou govern d’esquerres.

Per últim, el regidor de Junts, David Torrents no ha volgut valorar el ple d’avui. En el torn de preguntes amb els periodistes, Torrents considera que el PSC pot canviar el seu posicionament. Pel regidor de Junts, “és una manca de respecte que els socialistes hagin penjat un tweet aquest matí assegurant que no votaran ni Albiol ni Sabater, quan tot just s’ha començat a negociar”. Torrents ha descartat un govern d’unitat i també un govern liderat pel PSC.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom