Dos anys de l’incendi a la nau del Gorg de Badalona

0
747

Avui es compleix el segon aniversari de l’incendi a la nau ocupada del carrer Guifré, al barri El Gorg de Badalona, que va provocar la mort de quatre persones i 25 ferides. Fatou, l’Amadou, en Boubacar, en Thierno, i en Baye van perdre la vida en aquell tràgic accident, però l’actualitat continua sent igual d’alarmant. Després de dos anys, les coses continuen igual o pitjor, ja que algunes antigues fàbriques de la ciutat segueixen ocupades des de fa anys per persones sense recursos i en condicions infrahumanes.

Ara que torna a arribar l’hivern en mig de l’actual crisi energètica, els riscos que torni a passar un incident similar es multipliquen. Un dels riscos, sobretot amb l’arribada del fred, són les instal·lacions elèctriques. La connexió d’estufes o calefactors fa carregar les línies, per exemple passa la nau del Progrés, i això pot provocar un incendi en pocs minuts. A més, l’electricitat està punxada a les línies del carrer i els veïns de la zona denuncien que moltes vegades surten guspires dels pals elèctrics d’aquesta zona de la ciutat. Diverses entitats socials reclamen una solució residencial per aquestes persones que també tenen pendents ordres de desnonament.

L’emergència de l’habitatge també és una evidència. Les entitats del tercer sector i l’Ajuntament de Badalona van atendre 1.054 persones sensellar el 2021, segons les dades que ha fet públiques la Taula Sense Llar. D’aquestes, n’hi ha 85 que, a més, són sensesostre i dormen al carrer.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom