Badalonins al món, el Nadal a fora

0
1265
El nostre setmanari torna a recuperar una de les seccions més valorades pels nostres lectors. Badalonins al món vol mostrar com viuen i que pensen els badalonins i badalonines que viuen fora del nostre país. Coincidint amb l’època de Nadal volem saber com viuen aquestes festes als Estats Units.
 
Núria González, viu a Baltimore, als Estats Units
 
Bones, sóc la badalonina Núria González i des de 2009 visc als Estats Units, concretament a Baltimore, a l’estat de Maryland. El Nadal aquí es viu pràcticament igual que a Catalunya. Hi ha certes diferencies però, com a Catalunya, el Nadal es una de les festes més familiars (l’altre ben gran es Thanksgiving al Novembre). Una de les principals diferencies és que el 24 de desembre a la nit no se celebra, així que tota la família es reuneix directament el dia 25 i normalment al mati de manera que els nens reben els regals abans de dinar. Aquí les famílies estan molt repartides (el país es molt gran) així que es molt comú anar a passar 3 o 4 dies a casa dels sogres/avis on s’agrupa tota la família (les cases aquí als Estats Units son molt grans). El mitjó vermell a les llars de foc que tantes vegades hem vist a les pel·lícules es una tradició molt arrelada, especialment si hi ha nens a cada, doncs s’utilitza el mitjó principalment per als dolços. Una de les tradicions més interessants per a mi es el que li diuen aquí el Ugly Christmas Sweater Contest (Concurs de Jersei Lleig de Nadal): la persona que porta el jersei més lleig de tots guanya. Aquest concurs es fa tant a les feines com entre els familiars i es tot una experiència per a no nadius (hi ha jerseis realment molt lletjos!). Per últim, i per mi la gran diferencia, entre el Nadal català i l’americà es el raïm. No hi ha raïm per a Cap d’Any; excepte quan algun català, com jo, es casa amb un americà i obliga a tota la família política a menjar raïm la nit del 31 de desembre! Des de Baltimore us vull enviar una felicitació nadalenca molt gran a tots els badalonins i badalonines a través de les pàgines del TOT. Molt bon Nadal!
 
(+) Des del TOT busquem badalonins i badalonines que visquin a l’estranger. Volem que ens expliquin les seves experiències, com viuen, quines diferències troben entre el país on viuen ara i Badalona. Si coneixeu badalonins al món podeu escriure a: [email protected]

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom