Arrenquen els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

0
1467

Badalona celebrarà del 16 al 22 de setembre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana de la Mobilitat d’aquest 2018 té, entre altres objectius, la voluntat de promoure l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats, impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i reflexionar sobre com afecta la salut l’ús excessiu del transport motoritzat.

El regidor de Mobilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, ha explicat que “la Setmana de la Mobilitat és una de les iniciatives europees que més pes han guanyat en els últims anys i Badalona ha de continuar sumant esforços per col·laborar amb aquesta causa. L’aposta de l’Ajuntament continua sent els Camins escolars, per això inaugurarem el Camí Amic de la Mediterrània i el dels Romans, i proposem diverses xerrades i activitats per als infants”.

Aquesta és la programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018 a Badalona que inclou activitats per a totes les edats:

Dimarts 18 de setembre

– 18 hores, a la Sala de premsa de l’edifici El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12). Nova xarxa i millores del servei d’autobús a Badalona. Conferència a càrrec de Guillem Alsina, cap de Secció de Planificació Direcció de Serveis Tècnics de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

– 18.45 hores, a la Sala de premsa de l’edifici El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12). Perllongament de la Línia 1 del Metro i servei a Can Ruti. Conferència a càrrec de Diego Guerrero.

Dimecres 19 setembre

– 19.30 hores, al local Associació de Veïns Iris Sol Casagemes, (Riera de Canyadó,3). Gestió de l’aparcament en les ciutats sostenibles. Conferència a càrrec de Manel Ferri, vicepresident de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic

Dijous 20 setembre

– Cursa del transport Públic del Barcelonès Nord organitzada per la PTP. Sortida a les 18 hores des de l’Ajuntament de Badalona (plaça de la Vila) i arribada a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en diferents modes de transport (cotxe, metro, bus i bicicleta).

Divendres 21 setembre

– Festa d’Inauguració del Camí Amic de la Mediterrània i del Camí Amic dels Romans. 16.30 hores, sortida de la rua des de cada centre. 16.45 hores, inici de l’acollida a les rues que vagin arribant a la plaça d’Ernest Lluch. 17.15 hores, inici de l’acte amb salutació de benvinguda, presentació i parlaments. 17.30 hores, animació i berenar. 18.15 hores, comiat.

Dissabte 22 de setembre

– Dia sense cotxes. Entre les 11 i les 19:30 hores a la plaça de La Plana: circuit d’educació viària del Servei Català del Trànsit per a infants, carpa d’activitats de la unitat d’educació Viària de la Guàrdia Urbana de Badalona, carpa d’informació del Departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona i carpes de promoció i difusió de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Durant tota la Setmana

La Xarxa Municipal de biblioteques participa en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’explicació a les biblioteques del conte Tito va d’excursió, editat per la DGT, a càrrec de voluntàries de la Comissió PSEVB de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Badalona.

• Biblioteca Canyadó.- 18 de setembre a les 18 h

• Biblioteca Llefià.- 19 de setembre a les 18 h

• Biblioteca Sant Roc.- 20 de setembre a les 18 h

• Biblioteca Can Casacuberta.- 25 de setembre a les 18 h

• Biblioteca Pomar.- 26 de setembre a les 18 h

• Biblioteca Lloreda.- 27 de setembre a les 18 h

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom