Més de 220 curtmetratges es projectaran a la 44a edició del FILMETS Badalona Film Festival

0
2353

La pel·lícula que obrirà el FILMETS Badalona Film Festival , divendres 19 d’octubre, serà ‘The Silent Child’, Oscar al millor curt de ficció aquest 2018, i protagonitzada per Chris Overton i Rachel Shenton. En representació d’aquesta pel·lícula britànica serà present al festival el seu director de fotografia, Alia Farahani. ‘The Silent Child’ explica la història d’una nena sorda de 4 anys que viu en un món de silenci fins que una treballadora social l’ensenya a fer servir el llenguatge de signes per comunicar-se. La 44a edició del FILMETS Badalona Film Festival, que es desenvoluparà del 20 al 29 d’octubre propers, projectarà a la Secció Oficial Internacional més de 220 de curtmetratges procedents de països de tot el món.

Un curt de luxe per tancar el festival

La pel·lícula que tancarà el festival, divendres 26, serà la nordamericana ‘Lunch Ladies’. La productora i guionista del film, Clarissa Jacobson, acompanyada per altres membres de l’equip de producció, serà al Teatre Zorrilla de Badalona per presentar la pel·lícula. ‘Lunch Ladies’ explica la història de dues cuineres d’un menjador escolar fartes de la seva feina i que faran qualsevol cosa per aconseguir convertir-se en les chefs personals de Johnny Depp.

La Nit de les Venus

El moment culminant del festival FILMETS serà la Nit de les Venus, que es farà el dissabte 27 a les 20 hores al Teatre Zorrilla. En aquesta vetllada, que serà emesa per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, es donaran tots els guardons d’aquest any –les tradicionals Venus de Badalona– i es projectarà el curt guanyador. Un any més, el Teatre Zorrilla serà la seu central del festival internacional de curts, tot i que també hi haurà projeccions al Teatre Principal, al Teatre Blas Infante i a l’Institut Français de Barcelona. El Centre Cultural El Carme acollirà les dues sessions de Filmets Pro. A totes les sessions del FILMETS Badalona Film Festival l’entrada serà gratuïta. La Secció Oficial de FILMETS Badalona Film Festival constarà de 24 sessions. Allà es presentaran tots els curts que es disputaran els premis del festival, que es donaran a conèixer a La Nit de les Venus.

Jurat Oficial Internacional

El Jurat Oficial Internacional de la 44a edició del FILMETS Badalona Film Festival estarà integrat per Camille Hebert-Benazet, Jacopo Chessa, Javier Muñiz, Sílvia Quer i Sophie Leclercq. Tots els membres del jurat desenvolupen tasques   en el món cinematogràfic. Camille Hébert-Bénazet és membre del Comitè de Selecció de Curts de Canes i organitza festivals de cinema com el de Deauville American Film Festival; Jacopo Chessa és historiador del cinema i des de 2016 dirigeix el Torino Short Film Festival; Javier Muñiz és director del Certamen Internacional de Curts de Sòria i membre de la junta directiva de la Coordinadora del Cortometraje; Sílvia Quer compagina la direcció amb la realització d’espots publicitaris i ha dirigit telefilms com 23-F: el día más difícil del Rey o La Llum d’Elna; Sophie Leclercq és productora i directora de diversos curts i llargs francesos.

Itàlia, el país convidat

En l’edició d’aquest any. Itàlia serà el país convidat del festival i el protagonista de la sessió FOCUS FILMETS, que es farà el diumenge 21 d’octubre. En aquesta sessió es projectaran diversos curtmetratges italians, que en molts casos comptaran amb la presència al Teatre Zorrilla dels seus directors.

Curts amb actors i actrius de renom

A la pantalla del Teatre Zorrilla es projectaran curts que tenen com a protagonistes a Belén Rueda, Marcel Borràs, Macarena Gómez, Cristina Brondo, Bruna Cusí, Catherine Deneuve, Nausica Bonín, Assumpta Serna, Javier Gurruchaga i Maria Grazia Cucinotta, entre molts altres.

Presència de curts que han triomfat  a d’altres festivals europeus

A la 44a edició de FILMETS es presentaran curtmetratges de gran qualitat que han estat seleccionats als festivals de Canes, Sundance, Berlinale, Clermont-Ferrand, Annecy, Venècia, Brussel·les, Regard i Quebec, a més d’altres pel·lícules guanyadores o guardonades als premis Bafta, César, Goya, Gaudí i Oscar, entre d’altres.

 OFF FILMETS, les activitats no competitives del festival

Dintre del FILMETS  Badalona Film Festival, el OFF FILMETS aplega totes aquelles activitats que no són competitives. És aquí on s’inclouen uns tallers de cinema per a infants,  les projeccions de curts a escolars de Primària i Secundària; les sessions a les biblioteques de la ciutat i les activitats adreçades a professionals del món audiovisual. Una de les novetats d’aquest any és una ludoteca que presentarà uns tallers vinculats amb el món del cinema i que van dirigits a infants. Els tallers porten per títol ‘El cinema també s’escolta. Descobreix com es crea i s’utilitza el so a les pel·ícules’ i es faran a 3 biblioteques de la ciutat. Aniran a adreçats a dos grups d’infants: els de 5 a 7 anys i els de 7 a 10 anys, amb continguts específics per a cada edat. Les projeccions per a escolars de Badalona es desenvoluparam al Teatre Blas Infante, on es faran 6 sessions de Filmets Primària, adreçades a alumnes de 3r de Primària, i 6 sessions més de Filmets Secundària, adreçades a alumnes de 4r curs d’ESO. Aquestes projeccions mobilitzen uns 6.000 escolars. També es fan projeccions a totes les biblioteques de Badalona. Allà es presentaran diversos curtmetratges d’animació que tenen com a objectiu apropar el món del curtmetratge als infants de tots els barris de la ciutat.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom