Una experiència immersiva per donar a conèixer el telèfon d’atenció a la conducta suïcida

0
768

El conseller del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha presentat aquest matí al passeig Marítim de Badalona, una experiència immersiva per donar a conèixer a la ciutadania el telèfon d’atenció a la conducta suïcida: 061, una veu contra el suïcidi. L’acció serveix per intentar revertir la xifra de 62 persones que intenten suïcidar-se a la setmana a Catalunya.

Durant tot el dia d’avui es pot visitar allà mateix la instal·lació immersiva, que consisteix en uns missatges escrits a terra i en un cub amb telèfons instal·lats a les parets. Els vianants poden despenjar i escoltar una gravació diferent a cada un dels aparells amb testimonis de persones que han intentat suïcidar-se, dels seus familiars, i de professionals sanitaris experts en salut mental i, en concret, en l’atenció sanitària a la conducta suïcida.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la participació del coordinador del Pla de prevenció del suïcidi a Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC) i director de Salut Mental de l’Hospital Universitari Parc Taulí, Diego Palao, i la presidenta i fundadora de Després del Suïcidi – Associació de Supervivents, Cecília Borràs.

Telèfon de prevenció del suïcidi: 061 i 024.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom