Un estiu sense dutxes ni rentapeus a les platges de Badalona: les conseqüències de la sequera

0
2146

La temporada alta de bany a les platges de Badalona va arrencar a principis de juny, però el bon temps dels darrers dies ha omplert la sorra de banyistes aquestes darreres setmanes. La temporada s’allargarà fins al diumenge 18 de setembre i, encara que la tendència serà aquesta, comença amb una fase de calor excepcional.

Badalona disposa d’un litoral amb 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable amb 10 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco, La Marina i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’un milió persones utilitzen les platges de la ciutat. La dinàmica del litoral i la pèrdua de sorra de les platges de Badalona fa que cada any es tingui menys espai disponible a la platja emergida i l’efecte més greu es pot observar a la platja de la Barca Maria.

 

Els efectes de la sequera

La sequera no s’atura i l’estiu ja és aquí. El Decret de sequera de la Generalitat de Catalunya obliga a prendre una sèrie de mesures per estalviar aigua. Des de fa mesos, es va tallar l’aigua d’algunes fonts públiques i el mateix decret obliga també a mantenir tancades les dutxes i rentapeus de les platges de la ciutat. La decisió és diferent que a Barcelona, on es mantindrà oberta una dutxa per platja.

Entre els banyistes està sent el gran tema de conversa, queixant-se de no poder-se rentar el cos després del bany. “Quan l’aigua estigui bruta i estem a 40 graus, com representa que no hem de desmaiar-nos d’una insolació?”, ens explica la Neus, habitual banyista a la ciutat badalonina.

Els més espavilats ja han buscat solucions i alguns han intentat colar-se als clubs de bany per fer servir les seves dutxes. Alguns dels clubs de bany han optat per crear unes polseres identificatives exclusives pels socis.

Per altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet públic el consum detallat de cada municipi. Els municipis que tenen dotacions per sota dels límits són el 56% i això engloba un 90% de la població. Entre aquests municipis s’hi troba Badalona, la qual es confirma que està complint amb la normativa.

 

La temporada de bany

El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana. Aquest servei funcionarà tots els dies de la temporada de 7 a 21 hores. Una de les incerteses d’aquest any és la instal·lació de la platja de gossos. Per segon any consecutiu la platja per a gossos de Badalona s’ubicarà durant aquesta temporada de bany a la platja dels Patins de Vela, en el tram situat darrere de la Piscina Municipal – Mireia Belmonte. La previsió és que la platja per a gossos entri en servei durant la segona quinzena del mes de juny i estigui en funcionament fins al 17 de setembre.

El servei de salvament i socorrisme funcionarà diàriament, de 10 a 19 hores, fins al 17 de setembre. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta i cinc mòduls assistencials (a les platges de La Marina, del Coco, de l’Estació, dels Pescadors i del Cristall).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom