Tret de sortida de la temporada de platges a Montgat

0
821

La temporada de platges de Montgat va començar aquest passat dissabte dia 4 de juny. Pel que fa als serveis, des del Consistori de la localitat ja s’ha habilitat el servei de salvament, els dispositius de reforç de neteja i seguretat per a l’inici de la temporada de platges. Respecte al salvament, estarà operatiu cada dia, de 10 h a 19 h, fins a l’11 de setembre. Com en anys anteriors, la platja de les Barques disposarà d’un mòdul central de vigilància i, la de les Roques, d’un mòdul de reforç. Pel que fa a recursos, les platges s’equiparan amb cadires de vigilància, una moto aquàtica, una cadira amfíbia, un vehicle 4×4 i una línia de vida. A més, seran platges cardioprotegides, ja que tindran desfibril·ladors. Aquesta temporada només hi haurà una guingueta a la platja de les Barques. També cal destacar que al mateix espai hi haurà dos lavabos, i la platja de les Roques en tindrà un altre. A més, s’instal·laran dos mòduls de lavabos a l’accés per la Torre de Guaita, que disposaran d’un lavabo adaptat i de tres cabines.

Al marge de la falta de sorra, una regressió deguda al fort impacte dels temporals, les obres d’arranjament del passeig estan aturades per la falta d’autorització de les administracions competents. Així, a la platja de les Roques, s’ha decidit delimitar la zona malmesa que quedarà fora de l’ús públic. Pel que fa a la platja de les Barques, la previsió és que durant aquest mes de juny comencin els treballs de retirada de les terres impactades de la zona acotada del talús. S’ha ordenat l’espai de la platja i s’ha retirat la piràmide de joc perquè hi hagi més espai per als banyistes. Finalment, l’Àrea Metropolitana de Barcelona és qui gestiona el manteniment de les platges, que es netegen cada dia amb diferents actuacions.

A més, tal com es fa a la resta de platges metropolitanes durant els mesos d’estiu, també s’estableix un exhaustiu programa de control i vigilància de la qualitat sanitària i microbiològica de la sorra, amb anàlisis setmanals.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom