Tres espectaculars rèpliques de vaixells històrics recalen a Badalona

0
17493

La flota de la Fundación Nao Victoria provenen d’Arenys de Mar i diumenge partiran cap a el Port Vell

Badalona acull fins diumenge tres bucs que difonen arreu la importància de la recuperació i el manteniment de la cultura marítima a partir de la reproducció i activitat a bord d’embarcacions clàssiques. Es tracta del Galeón Andalucia,  de la Nao Victoria i del pailebot Pascual Flores. Després d’haver participat el passat cap de setmana en el Festival marítim d’Arenys de Mar, estan atracats al port de Badalona fins diumenge que partiran cap al Port Vell.

Pascual Flores, un buc original de 1917

El pailebot Pascual Flores és un buc original de 1917 que va ser restaurat  el 2008, que cada temporada navega milers de milles al voltant d’Espanya i d’Europa. Amb una eslora de 34 metres i una mànega de 8,60m, en els seus orígens es va dedicar a l’exportació de fruites, sal i cabotatge en general tant pels ports i caladors mediterranis, com en la costa nord i oest d’Àfrica. Actualment es dedica a fer sortides de navegació a vela amb públic, batejos de mar per la costa d’una durada aproximada de tres hores.

 

L’embarcació Galeón Andalusia, el gran atractiu

El més espectacular dels tres bucs, per les seves dimensions, és el Galeón Andalusia, una rèplica de les embarcacions del segle XVII que es va construir el 2010 amb una eslora de 55 metres, 10,09 m de mànega i una superfície vèlica de 930m2. L’embarcació rememora les rutes comercials i culturals realitzades entre Espanya, Amèrica i Filipines i no es pot visitar ni navegar en aquesta cita a Badalona.

 

Nao Victoria, el buc amb el qual Elcano va fer la volta al món

La Nao Victoria completa la terna. Es va fer expressament per a l’Exposició Universal de Sevilla del 1992, i té 26 metres d’escola i 7 de mànega, amb una superfície vèlica de 290m2. Té una gran importància en la història de la navegació donat que és una rèplica del buc amb el que Juan Sebastián Elcano va fer la primera volta al món (1519-1522) de la que ara fa 500 anys.

 

Els vaixells es poden visitar en la Marina Badalona. Els seus preus són:

– 6€ nens (entre 5 i 10 anys)

– 12€ adults (majors de 10 anys)

– 30€ família (2 adults + 2 nens)

L’horari és de 10.00 a 19.30.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom