Tot a punt per a la XIII Magna Celebratio

0
1084

Aquest any la Magna Celebratio, el festival romà de Badalona, arriba a l’edició número 13 i ofereix tot un seguit d’activitats adreçades a grans i petits que tindran les recreacions històriques com a protagonistes. En aquest àmbit s’oferirà activitats relacionades amb el món de l’esport amb motiu del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, dels quals Badalona va ser subseu. També recordarem el poeta llatí Ovidi (43-17 dC), un dels autors més coneguts de l’època romana, per tal de commemorar el bimil·lenari de la seva mort.

Un any més el programa també inclou les Jornades de Cuina Romana amb diversos restaurants de la ciutat que elaboren plats inspirats en receptaris d’autors clàssics. Altres plats forts del festival són les recreacions històriques de nombrosos oficis tradicionals, les exhibicions sobre el món militar, els tallers infantils i per a adults per aprendre la cultura romana, els espectacles sobre els Jocs Olímpics i l’emperador August, així com les visites als espais museïtzats de la ciutat romana i també a espais no museïtzats i habitualment no oberts al públic.

Un altre capítol destacat del festival són les presentacions i les conferències on diferents especialistes acosten la cultura clàssica a la ciutadania. Cal posar de relleu la xerrada que el dissabte, a les 20 hores, tindrà lloc al Museu a càrrec de la seva cap de Departament d’Arqueologia, Pepita Padrós, per explicar la importància de les troballes fetes al lateral de l’autopista C-31 durant les intervencions arqueològiques realitzades recentment.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom