Torna el Festival de música clàssica Reafina amb 8 propostes

0
366

El Festival Reafina és un festival de música clàssica programat a Badalona del 21 al 30 de juny de 2024, que pretén acostar la clàssica a les audiències que no hagin entrat en contacte amb aquesta música, especialment als joves.

Sovint la música clàssica pateix a l’hora de captar nous oients, i aquest festival neix de la il·lusió dels seus creadors per intentar ajudar que aquesta situació comenci a canviar.

Aquesta 2a edició de Reafina consistirà en 8 concerts, on podrem veure una varietat de formacions i disciplines artístiques encara més àmplia que l’any passat, i així mostrar totes les facetes que la clàssica ens pot oferir. De nou, el centre de Badalona serà l’escenari principal del Festival, amb la col·laboració de diverses entitats culturals de la ciutat, com el Teatre El Círcol, el Museu de Badalona, l’Orfeó Badaloní o La Sargantana entre d’altres.

CONCERTS

1. REAFINA & FRIENDS

El concert inaugural del festival serà una celebració de la música, on un nombrós grup de músics s’uniran als mateixos directors artístics per fer un concert dinàmic amb una gran varietat d’agrupacions i repertori.

Consumició + GOT Reafina amb 2€ de suplement a taquilla

DATA: 21/06

HORA: 20:00h

LLOC: Teatre Cor de Marina

2. ART MEDITERRANI: IMPERIA I BADALONA

El duo internacional format pels violinistes Simone Schermi i Lucía Fernández, realitzarà un intercanvi cultural entre les ciutats de Badalona i Imperia, a Itàlia. Escoltarem música d’arreu del Mediterrani i centre Europa, d’on ells són residents. Els quadres de l’artista badaloní Pedro Baos envoltaran aquest concert únic en un entorn inmillorable com ho és el Monestir de Sant Jeroni de Murtra

AVÍS:Aquest concert funciona per TAQUILLA INVERSA. Per a reservar una plaça, envieu un correu a [email protected]

DATA: 22/06

HORA: 19:00h

LLOC: Monestir de Sant Jeroni de la Murtra

3. BIS- ART MEDITERRANI: IMPERIA I BADALONA

Programació del concert del dia anterior, amb el duo internacional format pels violinistes Simone Schermi i Lucía Fernández. Aquest cop a l’Escola del Mar, al centre de la ciutat, per a celebrar plegats la prèvia a la revetlla de Sant Joan. En aquest cas, el concert estarà envoltat per l’exposició d’art del Grup de Belles Arts del Museu de Badalona, amb una petita mostra de quadres de l’Associació italiana EventidAmare com a convidats especials.

AVÍS:Aquest concert funciona per TAQUILLA INVERSA. Per a reservar una plaça, envieu un correu a [email protected]

DATA: 23/06

HORA: 12h

LLOC: Escola de Mar

4. EL GRAND TOUR: ART I MÚSICA ANTIGA A TRAVÉS D’EUROPA

El tiorbista Guillermo Reyes i el violagambista Miguel Bonal posaran música dels segles XVII i XVIII al recorregut del Grand Tour, l’antiga ruta que feien els artistes europeus per a l’expansió del seu coneixement i inspiració artística. La historiadora de l’art Laura Jover ens guiarà en aquest viatge i ens farà viure de primera mà una experiència única a un lloc històricament molt especial: el Museu de Badalona.

DATA: 26/06

HORA: 19:30h

LLOC: Museu de Badalona

5. ELECTRO MA NON TROPPO

Després de ser un dels preferits de l’any passat, torna Electro ma non troppo a Reafina! El duo format per Ignasi Bosch i Neus Llorens ofereixen una visió de la música barroca fusionada amb electrònica que no us deixaran indiferent.

DATA: 27/06

HORA: 21:00h

LLOC: Club Estraperlo

6. ARS MOVENS: SUITE I

La destacada jove orquestra de cambra Ars Movens ens oferirà un espectacle que es basa en el diàleg entre el cos i l’espai a través d’un repertori de danses barroques i folklòriques, coreografiades per ells mateixos, demostrant que la música pot ser una experiència sensorial a molts nivells. Amb la col·laboració de la violinista Elena Rey i la ballarina i coreògrafa Fàtima Campos.

DATA: 28/06

HORA: 19:30h

LLOC: Teatre El Círcol

7. BLOOMING DUO

Una formació de cambra ben inusual, formada per Ferran Carceller a la marimba i Esther Pinyol a l’arpa, que tocarà tant obres originals com adaptacions d’altres formacions, amb un especial èmfasi en la música catalana.

Concert acompanyat de piscolabis.

DATA: 29/06

HORA: 19:00h

LLOC: Associació de Veïns del Centre

AVÍS: Aquest concert funciona per TAQUILLA INVERSA. Per a reservar una plaça, envieu un correu a [email protected]

 

8. LA IMPROVISACIÓ A LA CLÀSSICA

La cloenda del festival serà Reafina en estat pur. En un espai tan íntim com l’escola de teatre Art en Acció, un grup de músics ens descobrirà com la improvisació es pot incorporar als concerts de clàssica.

Opció d’afegir una consumició amb l’entrada, presencialment a taquilla

INTÈRPRETS:

Piano sol: Daniel Vidal

Duo Tournesol (violí i piano): Bárbara Wincor i María Pascual

Trompeta: Joan Alós

DATA: 30/06

HORA:

11h – IMPROCAFÈ

13h – IMPROVERMUT

(DOS PASES)

LLOC: Escola Art en acció

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom