Tiana estrena “Escolta Jove”, un nou projecte centrat en l’adolescència

0
610

El programa “Escolta Jove”, que impulsa la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Tiana, té com a objectiu generar vincles amb les persones joves mitjançant accions sostingudes en el temps, que permetin teixir les confiances necessàries per abordar les vulnerabilitats vivencials específiques d’aquest col·lectiu. Els governs locals a través dels seus serveis de joventut enfronten el repte de tractar, gestionar i prevenir aquest increment de vulnerabilitats, així com les seves possibles conseqüències.

Escolta Jove compta amb 4 professionals dedicats al projecte que fan la intervenció en medi obert d’àmbit socioeducatiu, encaminat a la prevenció, protecció, detecció de casos de risc, d’integració social, i benestar emocional i afectiu dels adolescents i joves del nostre poble. El projecte està finançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Tiana.

 

Durant els mesos de març, abril i maig s’ha desenvolupat la primera fase del projecte, que ha inclòs fer un mapeig dels recursos actuals per adolescents i joves a Tiana i rodalia que indiqui els espais actuals de relació i contacte; identificar els recursos especialitzats que corresponen a Tiana (àrea del Maresme, Consell Comarcal de Maresme, Badalona i BSA); fer un mapeig dels recursos actuals per adolescents i joves a Tiana i rodalia que indiqui els espais actuals de relació i contacte; s’ha fet un DAFO que analitza i posa en relleu la situació actual dels adolescents i joves a Tiana, per tal de poder prendre les decisions estratègiques més adequades; i s’ha fet una primera detecció de les situacions de dificultat i conflicte social que afecten a infants i joves en coordinació amb l’Institut de Tiana, les entitats socials i culturals de Tiana, les entitats i clubs esportius de Tiana, el Consell d’Adolescents, la Policia Local i les regidories de Joventut, Serveis, Socials, Educació, Salut, Igualtat, Esports i Cultura.

Actualment, durant els mesos de juny i juliol, s’està desenvolupant la fase 2, amb el disseny del Pla d’acció planificant i aplicant activitats i tallers grupals que incloguin la intervenció i prevenció. En el marc d’aquestes activitats es va organitzar el Primer de Torneig de Futbol Nocturn per a joves que va comptar amb més de 100 participants, dels 12 als 22 anys, i 11 equips, tant de Tiana com de fora.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom