Quin protocol han d’aplicar les discoteques en cas d’agressió sexual?

0
407

El cas Dani Alves ha posat en el punt de mira què han de fer els locals d’oci nocturn en cas d’una denuncia

El secretari general de la patronal de l’oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, assegura que fa anys que des del sector treballen per implementar protocols a tots els locals, amb formació a tot el personal, tant de seguretat com de barra o de guarda-roba.

Calculen que ara mateix hi hauria un 80% dels locals grans a Catalunya que posen en pràctica protocols inmediats en cas d’una denuncia d’agressió sexual.

El protocol contra les agressions i els assetjaments sexuals en espais d’oci nocturn privat preveu aquests passos en cas d’agressió sexual, violació o abús sexual:

  1. Atendre la persona agredida i assegurar-se que no corre cap perill immediat.
  2. Avisar el responsable d’atenció de la sala i acompanyar la persona agredida a l’espai habilitat per a aquests casos.
  3. Si està en condicions que se l’informi, cal preguntar-li si vol assistència per part dels serveis mèdics, dels Mossos i/o anar al centre mèdic de referència de la ciutat, que és l’Hospital Clínic. També se l’ha d’informar de la possibilitat de presentar una denúncia per la via penal i entregar-li un tríptic informatiu. En tot moment, se li ha de transmetre que la prioritat és el respecte als seus temps i necessitats.
  4. Si el responsable del local considera que l’agredida no està en condicions que se l’informi, cal trucar al 112, els serveis mèdics d’urgència.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom