Parlem amb l’escriptora badalonina Tamara González

0
2467

El TOT va publicar l’any passat una entrevista amb la badalonina Tamara González que havia publicat el primer llibre d’una saga, “Fuego”. Ara torna amb el segon “Tierra”, una segona part que serà presentada el divendres 27 a Badalona.

Després d’un any, treus al carrer la segona part d’aquesta saga. Ara amb “Tierra”, a més recordem que vas ser guanyadora del Concurs Juvenil LxL. Com definiries aquesta segona part?

Aquesta segona part és més adulta. En aquest volum, la vida de l’Ada, la protagonista, està en perill i l’única forma de protegir-la és l’exili. Aquesta situació límit posa de manifest les diferències cada cop més patents entre les dues espècies de la història, els humans i els infinits, uns éssers immortals amb milers d’anys. L’amor entre espècies i la maduresa d’aquest amor seran fonamentals en “Tierra”, a on, a més, es desvelaran alguns enigmes sobre l’existència dels immortals que es plantejaven a “Fuego”, el volum inicial, i sorgiran d’altres, complicant una mica més la vida a la protagonista.

Quina va ser l’acollida de la primera part? T’ho esperaves?

Sincerament, sent el meu primer llibre publicat, donava per fet que “Fuego” només el llegiria la meva família i els meus amics. M’ha sorprès gratament que persones desconegudes s’interessin per la novel·la, la llegeixin i inclús opinin d’ella, de forma pública o privada. És una injecció d’energia que m’empeny a seguir amb aquesta aventura amb més il·lusió, encara.

Després de la primera part, ha estat més fàcil escriure aquesta segona part?

No sé si més fàcil, si més no, l’he escrita amb més eficiència. El primer llibre, entre revisions, reescriptures, i llargues parades, vaig trigar deu anys. “Tierra”, en canvi, ha estat un treball intens de sis mesos. Un treball tan immersiu que durant aquell mig any, només pensava en l’Ada, el Jonás, el Feyrian, els infinits i les seves habilitats màgiques. La fórmula ideal, per mi, seria una intermèdia, ni tan llarga ni tan curta, encara que he d’admetre que estic molt més contenta amb el resultat final d’aquesta segona novel·la.

On presentaràs el llibre?

Estem preparant vàries presentacions, però la primera serà el divendres 27 de setembre a les 18:30 h a l’Espai Betúlia de la biblioteca Can Casacuberta. La primera presentació de “Tierra” havia de ser a la meva “terra”, Badalona, no podia ser d’una altra forma. Per cert, esteu tots convidats!

Quina serà la tercera part de la saga?

La tercera part, en la que ja estic treballant, es titularà “Agua”. En el tercer volum, tornarà l’esperit del primer, més trepidant. Sense dir spoilers, “Tierra” finalitza d’una forma molt abrupta la qual col·loca als personatges en una situació tan difícil que no els hi quedarà més remei que passar a l’acció. M’ho estic passant molt bé escrivint-la i espero que els lectors s’ho passin igual de bé quan la llegeixin.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom