Oriol Mitjà “Per mi Badalona ha estat un gran descobriment”

0
11201

Parlem amb Oriol Mitjà, metge especialista en malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias 

És una de les cares d’aquest any 2020. L’epidemiòleg, Oriol Mitjà, s’ha convertit en un dels rostres visibles d’aquesta pandèmia, des del primer moment. Tant en l’àmbit català, com estatal, Mitjà ha anat explicant l’evolució del coronavirus a la població i ho ha fet sense pèls a la llengua, explicant a quina situació ens enfrontàvem i que creia que havien de fer les administracions. Arenyenc, d’Arenys de Munt, és badaloní des de fa més de 15 anys. Va venir a viure al Centre de Badalona, per la seva parella, l’any 2004 i treballa a l’hospital Germans Trias. Des del TOT Badalona hem pogut conversar durant uns minuts amb Mitjà, on sobretot hem volgut saber la seva relació amb la ciutat. 

Oriol, tu tot i ser d’Arenys de Munt vius des de fa anys a Badalona, no?

Sí!, sóc del Maresme, però des de fa més de 15 anys que visc a Badalona, amb la seva parella. Un dels motius de viure en aquesta ciutat va ser la proximitat amb la casa dels seus familiars a Arenys de Munt i també amb l’actual feina a l’hospital Germans Trias.  

Com et sents vivint a Badalona?  
Doncs per mi Badalona ha estat un gran descobriment. He descobert el passeig marítim, per exemple per anar a fer esport, però també la Serralada de Marina. Crec que la imatge que moltes vegades es dona des de fora no és del tot real. De fet, m’hi sento molt bé vivint. És una gran ciutat, però que alhora, en algunes zones, ha sapigut mantenir l’essència de poble. Moltes vegades penso que el Centre de Badalona s’assembla molt a la vida d’un poble com Arenys. És una ciutat que té de tot, des de platja a muntanya. 

La teva vida quotidiana la fas a la ciutat?

Sí, la faig a Badalona. Des de treballar, esport o comprar ho faig habitualment a la ciutat. És molt còmode per a mi poder treballar a la muntanya de Can Ruti i viure al Centre de Badalona. 

Amb aquesta pandemia, l’hospital Germans Trias ha estat en tot moment al mapa, no?

Potser hi havia la imatge que l’Hospital Germans Trias era un centre sanitari de segona, comparat amb hospitals com el Clínic o la Vall d’Hebron. Amb aquesta pandèmia hem demostrat la gran feina que fa anys es tira endavant des de Can Ruti. De fet, l’hospital badaloní era i és punter en malalties infeccioses i crec que amb el coronavirus ho hem pogut demostrar a tothom. Puc dir ben clar i alt que “Can Ruti ha brillat molt durant aquesta pandèmia”.  

Que destacaries de la feina que esteu fent des de l’Hospital Germans Trias?

Jo destacaria, sobretot, la gran feina que s’ha fet en tots els àmbits i equip. Per exemple la connexió amb tota la primària. De fet, a part de ser un hospital de referència, en molts àmbits, hem demostrat molt de potencial durant els darrers mesos. Teníem aquest diamant en brut que ara hem mostrat a fora del nostre àmbit d’actuació com hospital. 

Seguiràs treballant a l’Hospital Germans Trias en un futur immediat? 

La intenció és que sí, però ja he parlat amb el meu equip i vull traslladar-me, altre cop, fins a Papua Nova Guinea un cop s’obrin les comunicacions amb avió. Des de fa 10 anys estic desenvolupant des del centre mèdic de Lihir recerca sobre el diagnòstic i tractament de malalties infeccioses com el pian.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom