Montgat aprova la canalització de la mina de Can Casanovas

0
946

Els horts urbans de Can Casanovas de Montgat han estat en els darrers anys afectats per l’escassetat d’aigua. Des de 2015, aquest espai de conreu agrícola d’autoconsum per a ús de famílies i entitats forma part de la Regidoria de Parcs i Jardins i depèn del subministrament d’aigua de la mina natural que transcorre per aquesta zona. És una veta amb dificultats afegides a la sequera: l’enderroc de l’antiga fàbrica de La Ceràmica va causar un col·lapse parcial de la canalització, obstaculitzant la distribució d’aigua en aquests horts.

Amb l’objectiu de restablir-hi el subministrament d’aigua, l’Ajuntament ha aprovat de manera inicial el projecte de canalització del ‘bypass’ de la mina de Can Casanovas, amb una àrea de finalització propera a la fàbrica CIM. El pressupost de les obres en aquest espai ascendeix a 41.703,18 euros. Aquesta actuació, que respon a la necessitat que el cabal torni als horts urbans i que els horticultors disposin de l’aigua necessària per al seu cultiu, suposa que l’aigua no quedi obstaculitzada a La Ceràmica. En aquest sentit, implica la instal·lació d’una canonada enganxada al mur de la fàbrica, amb la resta de l’obra, que no serà visible des del carrer.

El projecte ha obtingut els permisos necessaris de l’Agència Catalana de l’Aigua i està pendent de l’aprovació de la Diputació, ja que ocupa una petita part del domini públic de la carretera. És una solució temporal: està prevista una futura reurbanització de la zona que inclourà la canalització permanent de l’aigua.

Un cop arribi l’aigua a Can Casanovas, caldrà reparar el sistema hidrològic de repartiment de l’aigua pels diferents nivells dels horts de Montgat, un projecte previst pel 2024.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom