Menarini i la Fundació Club Joventut Badalona col·laboren per conscienciar sobre l’esport adaptat

0
931

El grup farmacèutic Menarini, amb seu al barri de Sant Roc, i la Fundació Club Joventut Badalona han renovat avui el seu acord de col·laboració per conscienciar la societat sobre l’esport adaptat i per facilitar la seva pràctica a les persones amb mobilitat reduïda. Durant el 2018 ambdues entitats realitzaran conjuntament 10 activitats de sensibilització a escoles i instituts de Badalona als que, com a mínim, hi hagi un alumne amb mobilitat reduïda. El 2017 ja es van realitzar quatre jornades als centres educatius Ventura Gassol, Rafael Alberti, Baldiri Reixach i Progrés.

Aquestes activitats, concebudes amb el servei educatiu de la ciutat de Badalona, consten de dues parts, una teòrica sobre esport adaptat i una altra pràctica en la que els alumnes experimenten què suposa jugar al bàsquet en cadira de rodes. La primera part inclou una introducció a la història de l’esport adaptat i els diferents tipus de discapacitat i què suposen per a les persones que els pateixen.  També es tracten els aspectes socials de la integració de les persones amb discapacitat i com es desenvolupa aquesta integració a les distintes societats i finalitza amb les experiències dels propis jugadors del Joventut de Badalona de cadira de rodes en el seu transcurs com a esportistes adaptats.  A la segona part, els alumnes disputen un partit de basquet en cadira de rodes contra els jugadors de l’equip d’esport adaptat de la Penya.

“L’esport adaptat és una peça fonamental de la integració i el desenvolupament de les persones amb discapacitat. Per això, des de la Fundació valorem aquesta mena de col·laboracions que ens permeten arribar a més infants i joves, perquè si els adults del futur aprenen a valorar aquesta disciplina, la integració de les persones amb discapacitat serà cada cop més fàcil”, ha explicat el president del Joventut de Badalona, Juan Antonio Morales.

Per la seva banda, Salvador Pons, General Manager de Grup Menarini ha agraït la implicació de la Fundació del Joventut de Badalona amb l’esport adaptat i l’oportunitat de signar aquest acord de col·laboració que permet a l’empresa “aportar el nostre gra de sorra a la integració a través de la promoció del bàsquet en cadira de rodes entre el jovent i, així, ampliar el nostre compromís amb les activitats socials i de conscienciació que realitzen les entitats del nostre entorn”.

       

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom