Marc Sánchez Figueras, badaloní xef del Mercat Little Spain a Nova York

0
2762

-Marc, a quina edat vas començar a cuinar?

Vaig començar als 17 anys. Els meus inicis en el món de la cuina van ser amb l’Hector dell restaurant Ca Pelat de Badalona. Ell va ser el meu mestre al Josper (un forn de brasa ) i la persona que em va ensenyar a estimar la cuina.

-Perquè et vas interessar per la cuina?

La cuina no entrava dins dels  meus plans, però a vegades la vida t’ofereix sorpreses. Jo sempre dic que tots tenim un do i que alguns tenim la sort de poder-lo descobrir.

-Què et va portar a ser xef?

Les circumstàncies de la vida. Al principi, quan vaig començar al restaurant el meu paper no era aquest. Jo fregava plats i alguna vegada feia algun plat fred, com amanides o bé emplantava algun postre. Llavors vaig veure que podia evolucionar, fins que vaig aconseguir se encarregat i després portant el meu propi equip.

-Quan cuines en què penses?

Doncs, fer les coses bé. Sóc molt exigent amb mi mateix i el meu principal objectiu és que la persona que mengi aquest plat el gaudeixi, li agradi i li quedi un bon regust de boca.

– On treballes actualment?

Actualment estic en Mercat Little Spain by del xef Jose Andrés i els germans Adrià a Nova York. Vaig arribar aquí i de seguida vaig anar pujant fins arribar al meu lloc actual, segon de cuina. Tinc la sort de poder treballar amb uns grans cuiners de dos equips, molts d’ells que varen passar pel restaurant El Bulli.
-Quin és el teu plat preferit?

Ui, en tinc molts. Però si em fas triar un, em quedo amb la truita de patates que fa la meva mare.
-Has estudiat cuina alguna vegada?

Sí. Vaig estudiar cuina a l’Escola d’Hosteleria Hofmann i estic molt agraït dels coneixements que allà vaig poder aprendre.

 

-I per acabar, una pregunta seriosa. Quina és la teva eina preferida dins d’una cuina?
Potser tots els cuiners dirien un ganivet, que a la cuina és com el teu germà. Però per mi, si he de triar, em quedo amb el Josper, un forn brasa, que des de l’inici m’ha acompanyat.

El xef Marc Sánchez vol compartir amb els lectors del TOT:

Bunyols de bacallà (10 persones)
Ingredients:


500 g bacallà a daus
5 grans d’all cisele
5 cs julivert picat
150 ml oli d’oliva
375 ml d’aigua
250 grams farina tamisada
5-8 unitats d’ous
Sal
Preparació:
Escalfar l’oli i confitar els alls. Afegir el bacallà, confitar a 70 graus i decantar. Mullar amb l’aigua, portar a ebullició, retirar del foc. Afegir l’all i el bacallà. Tornar a bullir i afegir la farina, barrejar. Treballar en foc uns 3 minuts. Retirar en un bol i deixar que es refredi. Anar incorporant els ous. Aconseguir textura de bec d’ànec. Acabar amb el julivert, barrejar. Formatar els bunyols de 40 grams. Congelar i guardar en un taper. Fregir el bunyol a 160 graus. Escórrer en paper absorbent

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom