Lluís Riera guanya l’11è premi Memorial Agustí Vehí

0
449

El llibre ‘L’Escorxador’ de Lluís Riera (Artès, 1975) és la novel·la que acaba de gaunyar l’onzè premi Memorial Agustí Vehí – Vila de Tiana, que s’ha entregat aquest divendres durant la inauguració del Festival Tiana Negra. L’obra s’ha imposat entre els 26 originals rebuts, per “l’originalitat de la trama, la solidesa dels personatges, l’excel·lència de la prosa i la fluïdesa de la llengua” emprada per Riera. Es tracta d’una novel·la negra rural dura, ambientada en un poble de la Catalunya interior, amb personatges grotescos, ambients sòrdids i carregada de drogues i rock’n’roll. És la primera novel·la de l’autor que debuta en aquest gènere.

Tiana Nagra 2024

El festival compta amb prop d’una vintena d’activitats com la taula rodona inaugural amb els grans noms del gènere actual, o un espai dedicat al Crim de la Guàrdia Urbana. Però en l’edició d’enguany també hi haurà una mirada especial al gènere negre juvenil amb la taula rodona Els joves també llegeixen i un Club de Lectura específic per aquesta edat a la Biblioteca Municipal. Hi haurà també les activitats clàssiques del Tiana Negra, com la Cadira d’orelles, el Trivial Negre i Quatre Negres i un Saxo, on es presentaran les principals novetats del gènere per al 2024.

Enguany el festival repeteix també l’èxit de la Ruta Negra, que ens descobrirà l’Assalt de Quico Sabater, i el Vermut Negre, totes dues activitats es faran diumenge 21 al matí. El festival vol posar de manifest el seu suport i compromís amb la llengua catalana en els moments difícils que s’estan vivint en aquest àmbit, amb la lectura d’un manifest a la inauguració del Tiana Negra. El festival és pioner en el gènere negre en català, esdevenint des del principi de la seva creació l’aparador més potent del gènere fet a casa nostra. En total seran tres dies en els quals Tiana Negra es converteix un any més en el centre de la literatura negra catalana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom