Les companyies i artistes de la Mobba volen mostrar la feina que s’hi fa a dins

0
3108

Des de fa 15 anys, l’antiga fàbrica La Mobba, al Centre de Badalona, s’ha consolidat com un espai d’arts escèniques i plàstiques a la ciutat. Tot i que està pendent el seu enderrocament, ara els seus integrants volen mostrar, i també fer visible, tota la feina que s’està fent a dins. De fet, no hi ha cap altra espai d’aquestes característiques a Badalona que aplegui companyies de teatre, d’animació, artistes o creadors. Les sis companyies residents són Xirriquiteula Teatre, La Industrial Teatrera, Ramon de los Heros, Patx Work Inflables, Maus i Petit Bombay. D’altra banda, la Mobba ha estat la seu, durant aquests any, la seu d’uns 50 artistes de diverses disciplines. Ara, s’han unit per tal de mostrar tota la feina que s’hi fa a dins i sobretot reclamar a l’Ajuntament una solució per buscar un espai alternatiu o bé mantenir la Mobba amb millors condicions.

La Mobba com a residència d’estudiants

La Fàbrica de Creació de la Mobba està oferint residències a estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo per tal de desenvolupar els seus projectes a la vegada que se’ls ofereix la possibilitat de treballar directament amb les companyies que tenen la seva residència a l’antiga fàbrica. Un exemple és en Pau Jurado, estudiant de la Pau Gargallo i guanyador del Premi Talent Emergent del CCAM 2018. L’estudiant treballa amb la companyia Patx-Work Inflables i té l’oportunitat de tirar endavant els seus projectes cinètics a l’aula tecnològica de la Mobba. D’altra banda, l’antiga fàbrica de bàscules també ofereix residències a artistes plàstics des de fa 5 anys.

Un documental mostrarà la feina a la Mobba

Les xarxes socials estan ajudant, durant les darreres setmanes, a difondre tota la feina que hi ha al darrera de les 4 plantes de la Mobba. Properament s’estrenarà un documental realitzat per estudiants de cinema sobre l’activitat diària que es porta a terme a l’antiga fàbrica del carrer Colom.

La Mobba en xifres

Més de 15 anys d’història

6 companyies residents amb trajectòries internacionals de més de 20 anys

20 artistes d’arts escèniques i plàstiques compartint espai

Més de 50 residències

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom