L’AMBici arriba a Badalona

0
5768

L’AMBici, el servei metropolità de bicicleta pública compartida, ja comença a funcionar des d’aquest dilluns 15 de maig a Badalona i Santa Coloma. La sortida ha arribat amb alguns dies de retard a causa de problemes de subministrament de bicicletes amb el proveïdor d’AMB. Actualment hi ha 9 estacions disponibles a Badalona.

A partir de la setmana del 22 de maig, s’activaran tres estacions de transferència a Santa Coloma i Sant Adrià de Besòs, que permetran als usuaris canviar de bicicleta si voleu anar a Barcelona i utilitzar el servei de Bicing de la ciutat comtal.

DESCARREGUEU-VOS L’APP AMBici disponible a AppStore i Play Store per consultar les estacions i novetats.

 

Tarifa del servei AMBici

Durant el 2023, l’AMB farà una tarifa promocional de 25 € l’any per abonament, que permetrà 30 minuts d’ús gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

A partir de l’any 2024, l’abonament tindrà un cost de 40 € l’any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

Abonament metropolità (AMBici+Bicing) i estacions de transferència

Els ciutadans ja poden adquirir, des de l’1 de març, l’abonament metropolità, que facilita l’ús conjunt del servei AMBici i del Bicing i que estableix unes condicions preferents per als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes.

L’AMB i TMB també han activat des de fa uns dies la primera estació de transferència, que facilita la connexió entre l’AMBici i el Bicing. Es tracta de l’estació de Zona Universitària – Diagonal (John Maynard Keynes, 25), al davant de la Facultat d’Econòmiques de la UB, que ja està en funcionament.

En les properes setmanes, s’activaran tres estacions de transferència al Barcelonès nord. Concretament, es posaran en marxa les tres estacions següents:

  • Barcelona – Sant Adrià de Besòs, Campus UPC – Diagonal Besòs
  • Barcelona – Sant Adrià de Besòs, La Pau
  • Barcelona – Santa Coloma de Gramenet, Baró de Viver

L’AMB recorda que, en total, hi haurà set estacions de transferència quan finalitzi la segona fase de desplegament.

Balanç als dos mesos de posada en funcionament
L’AMBici, el nou servei de bici metropolitana compartida, ja ha superat els 2.700 usuaris i ha sobrepassat els 1.850 desplaçaments diaris només dos mesos després de la seva posada en marxa. A banda, més de 7.500 persones s’han descarregat l’app, disponible actualment per a Android i iOS.

Aquestes primeres dades també corroboren l’èxit d’integració de l’AMBici amb el sistema del transport públic metropolità. De les deu estacions d’AMBici més utilitzades durant aquests primers dos mesos, sis corresponen a intercanviadors de transport públic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom