L’Ajuntament de Tiana engega el pla de recuperació de la Vinya

0
685

L’Ajuntament de Tiana ha tirat endavant el Pla de Recuperació de la Vinya llogant l’antiga Vinya d’en Frutus. El terreny que actualment estava en desús i era de titularitat municipal, està a tocar del camí de la Virreina, just a sobre de la Granja Duaso i la Casa Alta. El proper ple de l’Administració portarà a votació el plec de condicions per a l’arrendament de la parcel·la de 28.499 m².

Des del Consistori es vol remarcar la història i la importància de la vinya a Tiana i en el conjunt de la comarca, amb els objectius d’augmentar l’heterogeneïtat de cultius, recuperar la història i la cultura al voltant del vi, i com a futur projecte dinamitzador econòmic de la vila. La recuperació de les vinyes perdudes i el ressorgiment del vi es considera una gran oportunitat de recuperar els orígens de Tiana i, tal com destaquen des de l’Administració, “de reconnectar el poble amb el passat agrícola: la vinya és motor econòmic, però també ecològic, perquè, a part de la barrera urbanística, també es considera un tallafoc contra incendis forestals”.

La finalitat de l’arrendament del terreny és que es destini al conreu de vinya per a la recuperació i posterior comercialització de vi procedent de varietats de la DO d’Alella i a la difusió d’aquest conreu. Es basarà en la recuperació de varietats conreades a Tiana a finals del segle XIX: Garnatxa, Monestrell, Samso, Picapoll, Moscatell, Pansa Blanca i Pansa Rosada. La durada del contracte és de 40 anys. Es preveu que la vinya no sigui productiva fins al tercer any. L’arrendatari haurà de cedir 300 ampolles de vi a l’any a l’Ajuntament, que tindrà una marca pròpia de vi de la Vinya d’en Frutus.

Els productes agrícoles hauran de ser cultivats sense adobs ni pesticides de síntesi química. A més, l’arrendatari serà el responsable de mantenir en bon estat d’ús i conservació la parcel·la i vetllarà pel manteniment dels terrenys lliures d’abocaments i de qualsevol ocupació no autoritzada.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom