La Torre Arnús i la Casa Clara continuen sense cap pla d’usos

0
7078

Dos dels edificis del parc de Ca l’Arnús, la Torre i la Casa Clara estan tancats i barrats sense cap ús públic. Tot i que s’han intentat tirar endavant alguns projectes d’usos, cap ha arribat a bon port. Una de les entitats que s’ha mostrat més preocupada són els Amics de Ca l’Arnús. El seu president, Pedro Jesús Fernández, ha avançat al TOT que demanaran al consistori un pla d’usos d’aquests dos edificis. Segons Fernández, el seu mal estat, i sobretot el vandalisme, han provocat un gran deteriorament d’aquests dos espais, sobretot la històrica Torre Arnús. Fernández demana un debat de ciutat per tal de definir els usos que han de tenir aquests dos edificis del parc. Pedro Jesús assegura que és una greu irresponsabilitat, per part del govern municipal, tenir en aquest estat aquests edificis. D’altra banda, des dels Amics de Ca l’Arnús també s’ha demanat que s’actuï urgentment en l’antic edifici de l’escola Artur Martorell. Aquest espai presenta també un estat molt deplorable.

Els edificis de l’interior de Ca l’Arnús víctimes d’un alt vandalisme 
Des del consistori han admès el mal estat dels dos edificis de l’interior del parc, tant la Torre Arnús com la Casa Clara, i han alertat d’un vandalisme brutal en aquests dos edificis. De res va servir tapiar amb fusta o totxanes la Torre Arnús. Tots els passos han estat insuficients per evitar que les bretolades i les entrades siguin constants a dins els edificis. Ara s’ha millorat la seguretat per tal que ningú hi accedeixi. D’altra banda, i deixant de banda els dos edificis, l’Ajuntament té previst destinar mig milió d’euros en arranjar diverses parcs del parc, com la vegetació, els camins o la il·luminació. Pròximament s’instal·laran fanals al camí situat dins de Can Solei i Ca l’Arnús, des del carrer Seu Urgell i fins a la Riera Canyadó. D’altra banda, s’ha previst obrir una nova entrada al parc on hi havia l’antic estadi del Badalona, després de la nova promoció immobiliària que s’està acabant.

Les càmeres de videovigilància no s’instal·laran pròximament
Fonts municipals han explicat que les càmeres de videovigilància que s’havia d’instal·lar al parc per tal de millorar la sensació de seguretat no s’instal·laran. Problemes tècnics, com l’arribada de la fibra òptica al parc, fan inviable aquesta instal·lació. De moment, segons el consistori, s’ha descartat aquesta opció en un futur immediat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom