Hi haurà platja per a gossos

0
4399

La platja per a gossos de Badalona ha creat diferents estats d’incertesa dins dels diversos col·lectius que estan a favor d’habilitar un espai per aquests animals. Una de les platges “veïnes” de Badalona ja tenen aquesta zona per a gossos al seu litoral. L’exemple de Mataró, on hi ha habilitada una zona per a gossos a la platja de Ponent, seria el camí a seguir que, segons les diferents associacions animalistes de Badalona, hauria de prendre el Consistori per fer front a les llargues demandes de les agrupacions. Les queixes i peticions d’aquest col·lectiu han estat consecutives i freqüents a les xarxes socials, on s’han mostrat descontents i descontentes amb el tracte rebut per part de l’Ajuntament.

Davant d’aquestes reivindicacions, La regidora de Medi Ambient, sostenibilitat i Benestar animal, Rosa Trenado, va afegir a principis del mes de juliol que “lamentem el retard en aquesta tramitació, però assegurem que en uns dies estarà habilitada la platja per a gossos a Badalona”. L’espera es farà llarga tot i que des de L’Ajuntament asseguren que hi estan treballant i esperen resoldre aquest conflicte al més aviat possible. L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, en referència a la platja de gossos i com està el treball realitzat fins ara, va destacar que “estem actuant perquè hi ha temes administratius i de contractació que s’han de conjugar amb l’elecció de l’espai”.

La cronologia

Aproximadament, a principis del mes de juliol, l’associació de veïns i veïnes del barri la Mora – Port de Badalona es van adreçar a l’Ajuntament de Badalona per mostrar el seu descontentament i oposició del veïnat de la Mora davant la col·locació i ubicació d’un espai per a gossos a la platja de la Marina. Des de l’associació van al·legar diferents punts com el que “la platja de la Marina és molt petita amb un ús molt massificat per la pèrdua de la platja de la Mora i el tancament de la platja de Sant Adrià” o la prioritat de recuperar la platja de la Mora i poder procedir a la descontaminació del passeig pel perill que això suposa per a persones i animals. Les reivindicacions i els requeriments per part dels veïns i veïnes de la zona de la Mora van tenir el seu efecte. Gairebé un ‘dit i fet’. Les demandes van portar a l’Administració Municipal a concretar una reunió amb el veïnat de la Mora per trobar solucions.

El passat dilluns dia 4 de juliol, l’agrupació de veïns i veïnes es va reunir amb l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro, i diferents regidors i regidores del Consistori per “explicar i respondre a les demandes dels veïns i veïnes de la zona”. Amb tot, des de l’associació veïnal van destacar que a la platja de la Marina no hi haurà finalment un espai per a gossos. Des de l’Ajuntament asseguren que “s’està treballant en diferents opcions”. Encara no se’n sap ben bé quina serà la ubicació final, és l’espera de l’esperada platja per a gossos de Badalona. Per una banda, la zona de la Mora va aconseguir el seu objectiu, que no s’instal·lés l’espai per a gossos a la platja de la Marina. Ara, gairebé arribats a mitjans del mes de juliol, falta saber quan i quin serà l’espai triat per adjudicar aquest espai per a gossos i per poder satisfer a totes i tots els demandants. Secret de sumari per saber quin serà finalment l’espai que el Consistori adjudicarà per facilitar aquesta zona perquè aquests animals puguin gaudir de l’estiu i de l’aigua. Tot i que hi porten temps actuant, en els pròxims dies no s’espera, en principi, que hi hagi una resposta efectiva per part de l’Administració.

L’epíleg (de moment)

Des de l’Ajuntament de Badalona, asseguren que s’està treballant en la instal·lació d’una platja per a gossos. Ara per ara només falta trobar el millor espai dins del litoral badaloní. Després de la protesta i la recollida de signatures que hi va haver per part dels veïns i veïnes del barri de la Mora de Badalona, on demanaven que no s’instal·lés un espai per a gossos a la platja de la Marina, l’Ajuntament de Badalona està elaborant un pla per a aconseguir la millor solució per a totes les parts. Des de l’agrupació ‘Àrees de gossos Badalona’, on reivindiquen el benestar animal i els espais per als gossos, van destacar en una piulada a Twitter, amb relació a la col·locació d’una platja per a gossos a Badalona: “Les promeses que no es compleixen en política, al final obtenen el seu resultat. Les famílies amb gossos a la ciutat d’una manera o altra, estem tots connectats. Tenim un sentiment comú, el #benestarAnimal”.

Amb tot, des de l’Administració Municipal destaquen que estan fent feina per assolir la millor ubicació possible i la seva idoneïtat. L’Ajuntament destaca que “és un servei necessari, que existeix a molts pobles i ciutats, i que respon a una demanda d’una part important de la societat”. A la platja de Badalona serà la primera vegada que es posa en marxa aquesta iniciativa i afirmen que “volem fer-ho de forma curosa, molt ben gestionada i compatible amb la resta d’usos de la platja”. D’altra banda, Rubén Guijarro va afegir que “garantim que serà un tros de platja amb tota la seguretat, amb persones que estaran treballant i vetllant pel bon funcionament entre els banyistes i els gossos, que estarà delimitada per tanques i d’aquesta manera podrem veurem com funciona aquesta prova pilot”. El temps previst per l’Administració està marcat durant “el mes de juliol i l’inici del mes d’agost com a màxim”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom