Gegants de Pamplona a Badalona

0
2154

L’Ajuntament i la Colla de Geganters de Badalona van presentar aquest dimecres les activitats més destacades de la programació prevista per celebrar l’any que ve el 165è aniversari dels gegants Anastasi i Maria de la ciutat. La Masia Can Canyadó va acollir aquest acte de presentació que va comptar amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; de la regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara; i del representant de la Colla de Geganters de Badalona, Gorka Sol.

Exposició al Museu de Badalona

El Museu de Badalona inaugurarà durant el mes d’abril de l’any que ve una exposició que mostrarà la història dels dos gegants vells de Badalona i que servirà per conèixer ben a fons la història d’aquestes figures, així com el que representen i el paper que han tingut al llarg dels anys a la ciutat.

Restauració dels gegants i nou vestuari

El mes de maig de 2023 es presentarà la nova imatge de l’Anastasi i de la Maria. S’elaboraran uns nous vestits i es portarà a terme una restauració de les figures a fons. Les figures es vestiran d’acord amb els documents que existeixen dels gegants cap a la dècada del 1950, ell com un conseller de Barcelona i ella com una dama vuitcentista. Pel que fa a la restauració de les figures, s’encarregarà a un taller especialitzat en aquest tipus d’intervenció en figures centenàries.

La Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona a les Festes de Maig 2023

La pròxima edició de les Festes de Maig de Badalona comptarà amb uns convidats molt especials: la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona, un conjunt de 8 gegants, 6 kilikis, 5 capgrossos i 6 zaldikos que sortiran de la capital navarresa per desplaçar-se fins a Badalona. Els gegants de Pamplona compten també amb una gran història a l’esquena i presenten una gran qualitat escultòrica i un gran nivell coreogràfic de balls de gegants.

En representació de la Colla de Geganters de Badalona, Gorka Sol, va destacar la importància de poder comptar amb aquests gegants a Badalona, ja que “en gairebé 165 anys han sortit en poquíssimes ocasions de casa seva i sempre per visitar grans ciutats com ara Madrid, Sevilla, Santiago de Compostel·la, Saragossa, Sant Sebastià o Nova York als EUA”. “A Pamplona no cal dir que són una absoluta icona de les mundialment conegudes festes de San Fermín i que cada matí dels nou dies que duren les festes surten acompanyats de milers d’infants que esperen tot un any per veure’ls”, va afegir.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom