Gairebé 5.000 arbres formen el nou inventari d’arbrat urbà de Tiana

0
377

L’Ajuntament ha fet l’inventari dels arbres, tant dels carrers com dels parcs públics, per poder analitzar el seu estat de salut i fer una bona gestió diària de l’arbrat del municipi. L’eina permet establir un control sobre el nombre de baixes, les campanyes de poda o la gestió integrada de plagues, entre altres.

Es tracta d’un document de planificació que orienti a l’hora de plantejar qualsevol actuació de reforma, millora o, fins i tot, de substitució d’un exemplar d’una forma ordenada i tècnicament adequada, tenint en compte, entre altres casuístiques la situació de sequera i de canvi climàtic que permeti comptabilitzar la presència d’arbrat amb la trama urbana del nucli urbà.

El document és el primer pas per a la redacció de documents estratègics com, per exemple, el Pla Director d’Arbrat o altres documents com els Plecs de Condicions Tècniques o la catalogació d’alguns exemplars. També és l’eina que s’utilitza en aquest període de sequera per fer el reg de supervivència d’algunes espècies.

L’inventari d’arbrat urbà del municipi de Tiana el conformen un total de 4.726 arbres vius de 118 varietats de tots els parcs, carrers, places, equipaments municipals i altres espais lliures de titularitat pública del municipi de Tiana. Amb tot, l’arbrat preexistent mai s’ha gestionat de forma general i planificada. Només l’any 2016 es va redactar un pla de gestió de la poda gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom