Experts de l’OMS visiten dos centres de salut de Badalona

0
1598

L’any 2020, es compliran 30 anys de l’existència ininterrompuda del Pla de Salut a Catalunya, l’instrument de referència de la política sanitària del Govern de Catalunya. Per aquest motiu, el Departament de Salut, a través de la Direcció General de Planificació en Salut, ha posat en marxa un projecte per avaluar i posar en valor aquests gairebé 30 anys de planificació estratègica a Catalunya i donar suport a la redefinició del proper Pla de Salut.

Una de les accions previstes durant aquest any, és la visita d’una comissió d’experts i expertes internacionals. L’objectiu és entrevistar diferents persones referents del sector i fer visites de cas d’estudi a diferents centres, incloent el Centre Sociosanitari El Carme i el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA2), centres gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA). La visita institucional serà aquest dimecres, 10 de juliol, i té com a finalitat principal conèixer l’opinió sobre l’impacte del Pla de salut i la planificació estratègica en la transformació del sistema de salut. El Departament de Salut ha tingut en compte en la selecció de centres, l’experiència i coneixement de l’organització de Serveis de Salut i Socials Integrals que és BSA.

De cara al proper Pla de Salut, el Departament de Salut constata la necessitat d’evolucionar i incorporar elements que el facin encara més obert, flexible i dinàmic, i la participació ciutadana i professional en la seva elaboració és “clau” perquè, sigui un document de cohesió del conjunt de polítiques vinculades a la millora de la salut i el benestar de la població. A més, el futur Pla de Salut ha d’implicar el Govern, ha de ser conegut pels professionals, estigui alineat amb altres plans i programes del sistema de salut i pugui ser avaluable en quant a resultats en salut. Per últim, haurà de seguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Nacions Unides.

Entre la delegació d’experts, rebuda aquest dilluns, 8 de juliol, per la consellera de Salut, Alba Vergés, destaquen noms com Tamas Evetovits, cap de l’oficina de la OMS a Barcelona per a l’enfortiment dels sistemes de salut i expert en finançament sanitari, Anthony Kessel, expert en serveis de salut pública i director del Global Public Health anglès, Isabel Yordi, directora del programa de gènere i drets humans de l’OMS Europa, o Nigel Edwards, director executiu del Nuffield Trust del Regne Unit i expert en sistemes sanitaris.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom