ERC vol verificar in situ la canalització de la fuita

0
1044

A principis d’octubre, l’Alcalde de Badalona va anunciar la realització d’una canalització per desviar l’aigua de la fuita de Canyet cap a un dipòsit d’aigua a Montigalà. Es tracta d’una obra de 70 metres destinada a evitar la pèrdua diària de 180.000 litres. Segons ERC a Badalona, el govern municipal no ha facilitat informació sobre el cost ni el procediment administratiu d’aquesta obra. Això ha motivat als republicans a sol·licitar accés a l’expedient de les obres, incloent detalls com les parcel·les afectades, el cost, la partida pressupostària, el procés de licitació i l’empresa adjudicatària.

En una nota de premsa, ERC afirma que la resposta del govern de PP va ser que “no disposem d’un expedient com a tal ja que és una actuació emmarcada en un conveni de col·laboració amb Aigües de Barcelona que s’està redactant per tal de donar resposta a l’aprofitament de l’aigua de la fuita. No obstant, donada l’urgència per la situació de sequera que patim, s’ha avançat amb l’obra d’aprofitament que ha consistit únicament en connectar, amb un tub de 70 metres el sobreeixidor de la bassa de Can Coll a la bassa de Torre Codina per aprofitar el màxim l’aigua que va pel canaló.”

En paral·lel, els Verds de Badalona, entre altres, han denunciat que el govern només ha canalitzat l’aigua de la fuita de Canyet cap a la claveguera per tal d’amagar-la. No obstant això, el Partit Popular ha negat aquesta afirmació a diversos mitjans de comunicació.

Davant dels dubtes en el procés d’obres i les afirmacions d’algunes entitats, el grup municipal d’Esquerra Republicana ha sol·licitat una visita in situ de les obres realitzades, acompanyats d’un tècnic municipal que els expliqui com s’ha dut a terme aquesta canalització.

El president del grup republicà ha explicat que “quan hem preguntat al govern sobre els 70 metres de canalització, la resposta és que han aparegut per art de màgia. No ens expliquen ni com s’ha pagat ni qui ha realitzat les obres. I a més, les entitats denuncien que s’aboca l’aigua a la claveguera. El millor que podem fer és verificar sobre el terreny i amb una veu experta quines actuacions s’han realitzat i com s’han realitzat”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom