Els robatoris amb força a domicilis baixen prop d’un 11% a Tiana

0
680

Els robatoris amb força a domicilis han baixat durant el darrer any a Tiana un 10,9%. Segons ha explicat l’Ajuntament de Tiana,  en general, els delictes al municipi han baixat un 2’9% respecte al 2022. Les dades s’han presentat aquest divendres a la Junta de Seguretat Local presidida pel Delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs. Durant la reunió, en què han assistit els comandaments dels Mossos, la Guàrdia Civil, la Policia Local i els portaveus dels grups municipals de Junts per Tiana, Eulàlia Serrat, i el PSC, Miquel Santiago, s’ha explicat, també, el sistema de càmeres de seguretat que s’ha pogut remuntar després d’un any. Actualment, 45 càmeres funcionen correctament a la via pública. “Les dades evidencien el treball que estan fent conjuntament els Mossos d’Esquadra i la Policia Local si ens comparem amb els anys d’abans de la COVID i el 2022”, ha destacat l’alcalde, Isaac Salvatierra.

També han baixat de 3 a 2 els robatoris amb força en establiments. En canvi, han pujat els robatoris amb força a l’interior de vehicles, que passen d’11 a 28, a conseqüència de l’onada d’atacs a vehicles que hi va haver a la part baixa del poble el novembre passat i que va acabar amb la detenció de l’autor dels fets.

Els robatoris amb violència i intimació han baixat dràsticament. Només n’hi ha hagut un a l’espai públic respecte el 2022 que n’hi va haver 7. En tot un any no hi ha hagut cap estrebada ni cap robatori amb violència i intimidació a cap establiment. Els delictes contra les persones baixen un 28%. De 32 passen a 23. Durant el 2023 no hi va haver cap delicte contra l’ordre públic. El delicte més elevat a Tiana durant el 2023 van ser les estafes. En total 145. Suposen un 44% del total. Durant l’últim any s’han fet 15 detencions, un 7,1% més que l’any 2022. D’aquestes, 13 eren homes i 2 eren dones. No hi ha cap menor d’edat. Hi ha 5 detencions d’entre 18 a 25 anys, 2 d’entre 26 a 35 anys i el grup més nombrós de detencions és del grup de majors de 36 anys, amb 8 detinguts. La mitjana de les detencions de la Policia Local de Tiana està per sobre de la mitjana de les policies de l’entorn.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom